Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střelba v kině v USA: Útočník si přinesl pistoli a sekeru! Tři mrtví, osm zraněných

Střelba v kině v Nashvillu: Útočník zabil dva lidi, než ho policisté zastřelili.
Střelba v kině v Nashvillu: Útočník zabil dva lidi, než ho policisté zastřelili.  (Autor: Reprofoto WSMV TV)
Autor: lm, ČTK - 
5. srpna 2015
21:59

Další střelba v kině! Kinem v americkém Nashvillu se hodinu po poledni místního času rozezněla střelba. Na místě zůstali dva mrtví a osm zraněných. Útočník se poté sám zastřelil. Jednapadesátiletý muž, který měl na obličeji roušku, zatím nebyl identifikován.

Podle informací televize WSMV střelec zabil dva lidi a osm jich zranil. Celá oblast, včetně nedalekého obchodního domu, byla uzavřena. Útočník přišel do kina vyzbrojen sekyrou a pistolí. Sekyrkou lehce zranil jednu osobu, uvedla policie. Dvě další ženy a muž pak museli být ošetřeni po zásahu pepřovým sprejem, který použil pravděpodobně střelec.

Jak uvedl mluvčí nashvillských hasičů Brian Haas, policie reagovala na nouzové volání v kině v Antiochu, což je předměstí jihovýchodně od Nashvillu. Ke střelbě došlo během promítání australsko-amerického snímku Šílený Max. Na televizních záběrech z místa bylo vidět množství policejních vozů a rovněž sanitka. Podle Haase nejsou zranění, která návštěvníci kina utrpěli, vážná a nikdo z obětí nemusel být převezen do nemocnice.

Podezřelý s sebou měl dva batohy, které nyní policisté prohledávají. Podle policejního mluvčího k incidentu došlo, když do kina vešel jeden z mužů zákona a útočník na něj vystřelil. Policista střelbu opětoval, pak se stáhl. Následně na místo dorazili příslušníci zvláštních jednotek, došlo k další přestřelce a střelec byl nalezen mrtvý.

Dvaatřicetiletý Eric Vale se nacházel zrovna na parkovišti kina, když střelba vypukla. Následné scény popsal jako "naprostý chaos". "Nemohl jsem uvěřit tomu, že se to už zase stalo," citoval ho list USA Today.

Ke střelbě v Nashvillu došlo pouhé dva týdny poté, co jiný útočník začal střílet v kině ve městě Lafayette v americkém státě Louisiana. Zabil dva lidi a dalších devět zranil, poté obrátil zbraň proti sobě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi