Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž po půlhodině promítání vstal a pálil kolem sebe ze zbraně: V kině zemřeli tři lidé!

Autor: ČTK, shp - 
24. července 2015
06:50

Po půlhodině promítání vstal a začal střílet jako smyslů zbavený. Tři lidé včetně útočníka zahynuli při střelbě v kině v americkém státě Louisiana. Nejméně sedm dalších osob střelec zranil, než obrátil zbraň proti sobě. Útočníkem byl osmapadesátiletý běloch, jehož identitu místní policie zná.

Podle svědků citovaných místními médii byl spolu s dalšími diváky na filmu začínajícím v 19:00 místního času (2:00 SELČ) ve městě Lafayette. Po necelé půlhodině promítání prý vstal a začal pálit po ostatních lidech v sále.

Nic neříkal. Ani jsem neslyšela nikoho křičet,“ řekla místnímu listu Advertiser svědkyně Katie Domingue. Šéf místní policie Jim Craft uvedl, že při střelbě utrpělo zranění sedm lidí, někteří z nich kritická. Podle stanice CNN byla ve chvíli útoku v kině přibližně stovka lidí.

Guvernér Louisiany Bobby Jindal vyjádřil obětem a pozůstalým účast a vyrazil na místo útoku. Ke střelbě došlo přibližně ve chvíli, kdy stanice BBC vysílala rozhovor s americkým prezidentem Barackem Obamou, který v interview označil za největší zklamání svého působení v Bílém domě fakt, že se nepodařilo prosadit „zákony regulující prodej zbraní v souladu se zdravým rozumem“.

Obama podporovaný částí politiků se pokusil nová pravidla prosadit v souvislosti s několika tragickými případy střelby na veřejnosti, mezi něž patřilo i krveprolití v kině ve státě Colorado, kde před třemi lety rukou Jamese Holmese zemřelo 12 lidí a desítky dalších byly zraněny. Vlivná zbraňová lobby však jakékoli změny zákonů v Kongresu zablokovala.

naidka ( 24. července 2015 11:51 )

Asi s tím počítal, když si vzal do kina pro všechny případy pušku.

hony23 ( 24. července 2015 10:31 )

 Také jsem měl chuť něco podobného udělat, když jsem při večerní procházce proseckým parkem narazil na kinobus, který právě promítal Babovřesky

tummy ( 24. července 2015 10:13 )

To mají z těch pošahaných počítačových her jako Gta v zloděj aut. Zakázat tyhle nesmysly

naidka ( 24. července 2015 09:21 )

Jestli se mu film nelíbil, mohl vstát a odejít.

ivoadler ( 24. července 2015 09:19 )

Nějak se to střílení množí. Zkusil už někdo diagnózu takové společnosti? Vždyť je to pomalu na denním pořádku.

Zobrazit celou diskusi