Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Po masakru v kině se v Denveru opět štřílelo: Útočník zabil 3 rukojmí

Autor: ČTK, mok - 
6. ledna 2013
09:00

V americkém Denveru se opět střílelo. Do jednoho z domů na předměstí se zabarikádoval útočník, který měl jako rukojmí další čtyři lidi. Smrti bohužel utekla pouze jedna žena..

Americký Denver se ještě nestačil vzpamatovat z hrůzné tragédie, kdy  útočník James Holmes postřílel dvanáct lidí v kině, a už řeší další tři mrtvé.

V sobotu se neznámý střelec zabarikádoval do jednoho z domů na předměstí, kde měl další čtyři rukojmí. Podle policie se jedné ženě naštěstí podařilo utéct a ta o situaci v domě informovala úřady.

Na místo dorazilo asi čtyřicet policistů a dokonce zásahová jednotka SWAT, kteří se se střelcem snažili vyjednávat. Bohužel marně. "Útočník posouval nábytek, vyhazoval věci z oken. Byl v agónii, choval se nepříčetně," sdělila policejní mluvčí Cassidee Carlson.

 Po několikahodinovém vyjednávání se mezi policisty a útočníkem rozpoutala přestřelka, která skončila po zhruba 45 minutách. Zadržené se ale nepodařilo zachránit. Podle předběžného ohledání nejspíš muž zabil rukojmí ještě dříve, než přijela policie. Zatím také není jasné, zda útočníka smrtelně postřelili policisté, nebo spáchal sebevraždu.

Metropole amerického státu Colorado, zažila loni v červenci masakr, při kterém útočník na noční premiéře nového filmu z batmanovské série zabil 12 lidí a 58 dalších zranil.

 

 

venxa ( 7. ledna 2013 16:05 )

Gogo, dejiny komunismu jsou uzce spjaty s luzou(zde se rika mob) a proto plne chapu tve mizerne citove rozpolozeni ale uvedom si ze doby kdy luza si hrde rikala "uvedomely socialisticky obcan" jsou uz doufejme davno v pr.deli. P.s. Me je to osobne jedno, ziji za tou velkou louzi uz vetsinu sveho zivota ale v tom vasem komunisticko-kapitalistickem kocourkove mam stale par pribuznych a kamaradu, vesmes lidi kteri tim "uvedomelym" prodejnym a prospecharskym plebsem vzdy opovrhovali. Tak uz konecne prijdi na siara kolena k rozumu a nech si tu vytetovanou Rudou Hvezdu na zadnici odstranit.

gogo ( 7. ledna 2013 13:11 )

Chlapče, chlapče, buď rád, že ani nevíš co mluvíš... vezmi si tu Tvoji flintičku a jdi si zastřílet do té své virtuální země "svobody"... A opakuji : jen hlupák si může myslet že je "nadčlověk" a mluvit pohrdavě o lidech jako o "lůze"... O jakýchkoliv lidech... Jen hlupák...

venxa ( 6. ledna 2013 20:42 )

Lanza nebyl ale gogo asi je.

venxa ( 6. ledna 2013 19:04 )

Toto strileni v US maji na svedomi vysinuti kriminalnici, tedu odpad lidske spolecnosti neboli luza. Jenonze nemaji sanci uchvatit moc a okradat a utlacovat sve spoluobcany jako luza v byvale CSSR po jejiz nadvlade jeji prislusnik gogo tolik touzi.

gogo ( 6. ledna 2013 18:39 )

Ano, noži.... Ale nožem pobodáš tak dva tři lidi, kteří navíc mají teoretickou možnost se bránit. Ale pistole či samopal ?

Zobrazit celou diskusi