Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Politici na talíři: V Rusku nabízejí „Teploučkého Obamu s játry Merkel“!

Autor: mb - 
18. července 2015
06:00

Patriotismus Rusů nezná mezí, projevuje se už i v nabídce tamních restaurací. Zatímco Západ na Rusko kvůli ukrajinské krizi uvalil sankce, lidé si dopřávají „Teploučkého Obamu s játry Merkel“. A evidentně nejde o žádnou drahou laskominu, pochoutka vyjde na 260 rublů, čili zhruba 115 Kč!

V nabídce je ale třeba i „Jim Kerry s válenou Psaki“. Tady se ovšem majitel restaurace pořádně ztrapnil. Ministr zahraničí USA se totiž jmenuje John Kerry!

V rámci objektivity je ale třeba říci, že se kuchyně nespecializuje jen na zahraniční politiky, k dispozici jsou i „domácí produkty“ z bývalého SSSR. Je možno si tak dopřát lahůdku zvanou „Lukašenko se sýrem“, „Jaceňuka na americkém polštáři“ nebo jednoduše pojmenovanou specialitu „ A la Žirinovskij“.

Nápad, který se chytil

Ač se to může zdát na první pohled morbidní, nápad byl natolik populární, že podobná menu používá již několik restaurací. A majitelům se prý zvedly tržby! „Jídlo ‚Jaceňuk na americkém polštáři‘ je samozřejmě pokus o svéráznou karikaturu. Vždyť v Rusku je tento politik neoblíbený. S o to větším gustem pak naši klienti krájí Jaceňuka a pak ho napichují na vidličku,“ prozradil kuchař, který pracuje v jedné z restaurací nabízejících politické jídelní lístky.

Lukašenko se sýrem a Jim Kerry s válenou Psaki. Lukašenko se sýrem a Jim Kerry s válenou Psaki. | Twitter

Výběr z menu

A jaké jídlo se vlastně pod bizarními názvy skrývá? Tady jsme vybrali pár „pochoutek“ přímo pro Vás!

A la Žirinovskij – hovězí jazyk, králičí jazyk, okurky, vajíčka, kuřecí maso, listový salát. (Žirinovskij proslul jako politik hlavně díky své výřečnosti a kontroverzním výrokům, pozn. red.)

„Harmonika“ Lukašenko se sýrem – brambory zapečené v sýru

Jim Kerry s nakládanou Psaki – suflé s bílými hřiby a nakládanými rajčaty

Teploučký Obama s játry Merkel – krocaní játra, listový salát, rajčata, sezam, omáčka

naidka ( 18. července 2015 11:01 )

Blesku! Kde máte článek s diskuzí o chystané demonstraci v Praze proti uprchlíkům? Č E Š I nedejte se!!!! Nakopejte pr.del zrádným politikům a tzv. protidemonstrantům, kteří nejsou nic jiného, než podplacení kolaboranti, to jsou vůbec ti nejhorší.

suov ( 18. července 2015 09:13 )

Sakra, a já si myslel, že už to začalo, nebo je dostali islámisté,,,,

hvezda8 ( 18. července 2015 07:11 )

TO JE NÁDHERA.TY DRŽTKY SI NIC JINÉHO NEZASLOUŽÍ.

Zobrazit celou diskusi