Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Češi se vrací z Egypta: Už tam nikdy nejedeme!

Autor: šim - 
5. února 2011
18:34

Další čeští turisté se v sobotu odpoledne vrátili z Egypta zpět do České republiky. Kolem druhé hodiny přistálo na letišti Ruzyně charterové letadlo společnosti Travel Service s 171 lidmi na palubě. O hodinu později pak spoj ČSA s 48 cestujícími.

Dny strachu a nejistoty místo zasloužené dovolené plné odpočinku, tepla a moře a obava ještě někdy do se Egypta vrátit. Na tom se shodují někteří cestující, kteří v sobotu kolem druhé hodiny odpolední přistáli na pražském letišti Ruzyně.

Blesk.cz byl přímo v příletové hale a několik cestujících vyzpovídal. Například rodina Tošnerových rozhodně prohlásila, že do Egypta na dovolenou už nikdy. „Poslední dny už jsme mysleli jenom na to, že pojedeme domů. Kdyby to šlo, tak bychom zpátky do Čech přijeli už dávno. Všude ve městě byli vojáci se samopaly a to není rozhodně nic příjemného," řekla Blesk.cz rodina, která přiletěla z Hurghady.

Rodina Tošnerových se už domů těšila. Měli strach Rodina Tošnerových se už domů těšila. Měli strach | David Tesař

Jan Mareš (30) si dovolenou v Egyptě nemohl vynachválit Jan Mareš (30) si dovolenou v Egyptě nemohl vynachválit | David Tesař
Cestující ze stejného letu Jan Mareš (30) byl naopak dovolenou v Egyptě nadšený. „Dovolená byla úplně skvělá. Jak cesta na letiště, tak samotný pobyt v Hurghadě byl bez problémů. Ohrožený jsem se necítil ani jednou,“ popsal své zážityk Mareš.

Kristýny Večeřová v Káhiře pracuje. Bála se, proto se do Česka vrátila neplánovaně dřív Kristýny Večeřová v Káhiře pracuje. Bála se, proto se do Česka vrátila neplánovaně dřív | David Tesař

Těm, kteří přiletěli z Káhiry, tedy přímo z centra největších protestů, tolik do smíchu rozhodně nebylo. Nedostali se pořádně do města. Zásoby v obchodech se tenčily. Nefungovaly bankomaty.

Já jsem byla v Káhiře pracovně. Kdyby tam ty nepokoje nevypukly, tak bych se do Čech ještě tak rok nevrátila. V celém městě je zmatek. Na letišti spí stovky turistů," řekla Blesk.cz ihned po příletu Kristýna Večeřová (20).

Vrátily se dvě stovky turistů, zbytek přiletí v neděli

Charterový spoj společnosti Travel Service byl vypraven na objednávku cestovní kanceláře Exim Tours. Podle pracovníka Travel Service přiletěl z Hurghady a na palubě bylo 171 cestujících. Další spoj Travel Service přiletí z téže destinace ještě během sobotního odpoledne.

Asi hodinu po příletu charteru přistál na Ruzyni spoj pravidelné linky ČSA z Káhiry. Na jeho palubě bylo 48 cestujících. Blesk.cz to potvrdila mluvčí ČSA Hana Hejsková.

V současnosti je v Egyptě asi 800 Čechů. Během víkendu by se měla vrátit většina z nich. Mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura Blesk.cz řekl, že do neděle by se z Egypta měli vrátit již všichni čeští turisté.


bara ( 7. února 2011 00:06 )

jsi chudinka, běž se léčit!! )) Divím se, jak ti na tom záleží, že tu jsem od rána do večera a ještě v noci, prostě 24 hodin denně každý den...)))) jaké ubohé a příézemní máš starosti...))

bara ( 6. února 2011 23:48 )

bara ( 6. února 2011 23:47 )

a můžeš přijít zase jako lysohlávek...))))))))))

bara ( 6. února 2011 23:47 )

soudružko Kabrhelová, někdo se vás na něco ptal? Tyj si taková spodina, lůza, která prostě neustále provokuje, kolikrát posílá nejen mě, ale jiné nicky do pudele a podobně - měla bys už jednou držet ústa!!! Jestliže jsi byla u KGB nebo u estébáků, tak sorry - těžko se slídění a hanobení odnaučíš...)) umím si tě živě představit jak vypadáš ..)) jestli jsi pobtrala tolik "krásy" co rozumu, tak se nedivím, že jsi jak ta zmije, plná jedu a zloby!! )))))) * a ještě - neznamená to, ty jednoduchá husičko, že někdo když tu je v noci půl hodiny, že tu je ve dne ) - to víš, tebe ale nedostihnu, protože já musím pracovat, zatím co ty sedíš u netu, protože jinak nemáš co dělat...)) Je to sice tvoje věc ale laskavě nech na druhých, jak a kdy tu jsou, ano? * ty si myslíš, kdoví jak nejsi vtipná, ale jsi takový ubožátko ) z takových lidí jako ty, alfo, se mi chce zvracet ...

bara ( 6. února 2011 23:42 )

tobě se ovšem nemůžu stále rovnat - ty máš 100 příspěvků zaden všude možně, já jen 2 x týdneě sem zavítám - a neznamená to, že když tu jsem v noci, že jsem tu i ve dne, milá alfo. * jinak -primitivní a arogantní jsi dost, soudružko Kabrhelová, vypadá to, že jsi byla ještě u KGB kromě komoušů - protože tvé slídění za mnou je na pováženost, to ses někde musela naučit, že. A neustálé osočování mé osoby!!! * rpostě jsi takový póvl, odpad lidskej, dej konečně pokoj normálním lidem!!!

Zobrazit celou diskusi