Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Podivná teorie tvrdí, že je Kramný nevinný: Moniku s Klárkou prý zabil jed ryby fugu

Autor: dce - 
4. června 2017
13:59

Se skutečně neobvyklou teorií přišel Václav Žalud z Lékařské fakulty v Plzni. Moniku s Klárkou podle něj nezabil elektrický proud, ale otrava tetrodotoxinem – jedem, který se nachází například v japonské pochoutce, rybě fugu!

Petr Kramný byl loni definitivně odsouzen na 28 let do vězení za vraždu své manželky Moniky a dcery Klárky. Na dovolené v Egyptě je podle obžaloby zabil zásahem elektrického proudu. V celém případu ale chybí přímé důkazy, což láká k desítkám teorií, co se v hotelovém pokoji stalo.

Poslední z nich přednesl serveru TN.cz elektroinženýr Václav Žalud. Podle něj za otravou matky s dcerou stojí tetrodotoxin, nervový jed z ryby fugu. „K zabití dospělého člověka stačí jediný miligram této látky,“ tvrdí.

Příznaky se podle něj shodují s tím, co popsal při výslechu Kramný. První příznaky jsou stejné jako u faraonovy nemoci. To znamená úporný průjem, zvracení, bolení hlavy, kolísání krevního tlaku. Toho člověka rozrazí zimnice nebo polije horko. Ale dochází tam k obrně svalů, a to všech, hladkých i kosterních. Ten člověk zmalátní. Když mu odejdou mezižeberní svaly a bránice, začne se dusit, upadne do hypoxického komatu. Dýchání není natolik dostatečné, aby se prokysličil mozek. Pokud je to závažnější, končí to smrtí,“ popsal Žalud s tím, že Kramný otravu rozchodil, protože byl hmotnější.

Jeho teorii ale strhává odborník z oboru soudního lékařství a toxikologie.Otrava neurotoxinem tetrodotoxinem se objevuje již u jídelního stolu, umírá se velmi brzy zvláště děti – viz kazuistiky zemřelých Japonců, kterých umírá ročně několik desítek. Průjmy nejsou nebo jen výjimečně, zrovna tak zvracení,“ uvedl soudní znalec Jaroslav Klán.

„V žaludku by byly na 100 % nalezeny zbytky Tetraodon lineatus (čtverzubec pruhovaný, pozn. red.), musela by to být játra, ovaria či jiný orgán, ale rybí maso je většinou neškodné. Toxin se samozřejmě v žaludečním obsahu dá prokázat. Jinak dnes již víme, že jen někteří čtverzubci toxin obsahují, a to ti, kteří požili určité bakterie a řasy, které jsou primárním zdrojem toxinu,“ dodal Klán.

Rodina Kramných ale dle výpovědí nejedla nic, co by takovou otravu způsobilo. Žalud tvrdí, že jed do pití mohl rodině přimíchat někdo z personálu, protože je Kramný od začátku neustále s něčím obtěžoval. Chtěli mu podle Žaluda udělit lekci plnou žaludečních potíží, ale neodhadli množství jedu. Sehnat tetrodotoxin by pro obyčejného recepčního nebo uklízečku ale určitě nebylo snazší než koupit prosté projímadlo...

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

otogo ( 12. června 2017 16:03 )

Je s podivem, kolik debilních lidí bez vlastního názoru tady na blesku je. Jelikož je tolik pochybení a jsou nové konzultace s odborníky, takže je všem chytřejším již dávno známo, o jaký justiční zločin se v kauze Kramný jedná. Místní lůza pukne vzteky, až se prokáže, že je Kramný nevinný.

..krakonos500 ( 11. června 2017 23:10 )

Kramnokonečníci (jjusa, mescalin, kapsa a pár dalších hňupů) vzhlíží k naší prohnilé justici jako k nějakým božstvům. Oni zatím mají zaběhnutý postup vyrábění a falšování důkazů, který běžně uplatňují aniž by pociťovali nějaké riziko. Až Matlach tuto praxi prozradil a proto je z toho jjusa naprosto nepříčetná a ani nedokáže správně opsat jeho jméno.

franta-mlaticka. ( 10. června 2017 21:11 )

Vlastičko kartářko, ještě že ty nemáš co odevzdat, kromě špatného výkladu karet na vraha Kramného, jistě se ti po návratu z výkonu trestu odmění, pokud se toho dožiješ, karma je karma a osoby s černým svědomím to mají spočítané předem.

franta-mlaticka. ( 10. června 2017 21:08 )

Justiční omyl? Tobě snad šibe, vrah Kramný je pravomocně odsouzený na základě nezvratných důkazů, a tvoje šílenství na věci nic nezmění. Měl volit lepší obhajobu, než je krabicová víla, která kromě hysterie a trapných žvástů nepředvedla nic, ona je přímo odpovědná špatně vedenou obhajobou za výši trestu, který vrah Kramný vyfasoval. Její trapné úskoky v podobě falešných posudků jsou všeobecně známé, žádný spolehlivý soudní znalec s ní nechce mít nic společného, kromě odpadlíků a senilních starců. Hnus co předvedla a trapnost, jak se předvádí.

holahej ( 10. června 2017 14:53 )

Ty jsi snad někdy viděl, že při justičním omylu byl potrestán soudce nebo vyšetřovatelé nebo znalci (pokud nešlo třeba o uplácení). Mají jistotu že je to budou prověřovat jejich kamarádi z branže a ti je podrží. Jen doufám, že to Kramný přežije, než se dočká spravedlnosti.

Zobrazit celou diskusi