Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Případ Petr K.: Jeho rodinu údajně zabila elektřina, tři možné verze záhadné smrti

Autor: rab - 
28. června 2015
16:20

Dvacátého února 2014 vzala ostravská kriminálka Petra K. do vazby a obvinila ho z vraždy manželky Moniky a dcery Klárky. Podle dozorujícího státního zástupce Víta Legerského k tomu je dostatek důkazů. V pondělí začne s Petrem Kramným soud.

První možná verze je otrava jedem. Jak Monika, tak i Klárka byly pitvány na patologii místní egyptské nemocnice v Hurghadě.

Podle kusých informací uvedl tamní soudní lékař, že obě dvě zemřelé měly silně rozleptané žaludky, a že tedy byly otráveny.

S touto verzí pracovala zpočátku i ostravská policie. Petr K. se totiž v automobilce Hyundai, kde pracoval jako údržbář, mohl dostat ke krystalickému kyanidu, který tam používají při zpevňovacím procesu autohřídeli.

Český toxikolog, který si nepřál být jmenován, pro Nedělní Blesk uvedl, že tuto variantu pokládá za možnou: „Kyanid se podobá kuchyňské soli a kdekdo ho klidně převeze v obyčejné slánce, která podezření celníků nevzbudí. Pár krystalků člověka spolehlivě zabije.“

Nedělní Blesk na podzim roku 2013 zjistil od spolehlivého zdroje, že obě těla byla do ČR dopravena bez vnitřních orgánů. Plíce, srdce, ledviny, žaludek, obsah trávicího traktu a vše ostatní – včetně ženských orgánů – bylo v Egyptě vyjmuto.

Těla byla rovněž napuštěna silným roztokem konzervačního formaldehydu a to českým patologům zabránilo v přijetí jednoznačného rozhodnutí, alespoň v té době.

„V Ostravě nebyli schopni zaujmout jednotné stanovisko a to také sdělili policii,“ informoval zdroj.

Druhá možnost je elektřina. Čtyři týdny po úmrtí obou obětí se konala pitva, která podle policie prokázala, že Monika i Klárka K. byly usmrceny elektrickým proudem.

Krajský policejní ředitel plukovník Kužel řekl už v únoru 2014, že policie důkazy shromáždila na území ČR. Egypťané totiž odmítli vpustit české kriminalisty do hotelového pokoje, kde k úmrtí došlo, a podle zdroje Nedělního Blesku spíše celý případ komplikovali. 10. března 2014 policejní zdroje poprvé oznámily, že Petr K. zabil svoji ženu a dcerku elektřinou v hotelové koupelně.

Ředitel ostravského Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Milan Pospíšek tehdy pro jednu TV společnost prohlásil: „Nebyla to intoxikace, jak bylo prezentováno, policie o ní nikdy nemluvila. Na místě nebylo žádné zvracení a průjmy.“ Později proskočily informace o tom, že obě mohly být zavražděny i v postelích.

Pokus, který přímo v hotelu provedli redaktoři Blesku, potvrdil, že propojit elektrické kabely tak, aby mohly být přiloženy k tělům obou mrtvých, je možné. Otázkou je, proč v hotelu nedošlo ke zkratu (tzv. vyhození pojistek). Na druhou stranu je známé, že Petr K. s elektřinou přicházel v továrně Hyundai do styku jako opravář často a že jí rozuměl.

Třetí možností je znásilnění. Stranou zatím zůstává tvrzení Petra K., že po návratu ze »sodabaru« v recepci hotelu (kam šel pro čerstvou vodu) našel manželku Moniku ležet v posteli bez spodních kalhotek. Tehdy tomu nepřikládal váhu, nepředpokládal prý, že je mrtvá.

Vyloučit se tedy nedá ani to, že v době nepřítomnosti Petra K. v pokoji hotelu tam mohl vniknout kdosi cizí a matku s dcerou (v lůžku) usmrtit. Monika ráda provokovala svými ženskými zbraněmi a pro Egypťany musela představovat sexidol.

Je možné, že si někoho z nich »pustila k tělu«? A že na to doplatila ona i – jako nežádoucí svědek – její dcera? Kdo alespoň trochu zná Egypťany, ví, že ředitel hotelu, kde byla rodina Petra K. ubytována (a nejen on), určitě zná lékařský personál tamní nemocnice a že byl (opět – nejen on) zcela jistě informován o výsledcích pitvy obou mrtvých. Je snad tohle důvod toho, proč těla matky a dcery byla dopravena do ČR bez vnitřních, i ženských, orgánů?

Soud s Petrem Kramným budeme na Blesk.cz sledovat online minutu po minutě.

Začneme v pondělí v 8 hodin ráno.

 

 

magnet77 ( 29. června 2015 13:40 )

byla to zena co roztahla nohy kazdemu ,u nas se rika radodajka , nicila si tim tak psychiku ze se otravila i s dceruskou aby mu ji nenechala ,takovych pripadu je moc napali to treba autem s detmi do zdi , tady u nas si vzala dvojcata na dovolenou a vsem pustila plyn ,on zustal sam a pripadu je plno pani Monika!ona pila alkohol na leky spatna kombinace u jeji diagnozy a skoncovala i tak to mohlo byt ,pravda se nezjisti neni jak

kozmrz ( 29. června 2015 11:02 )

po vteřině:

kozmrz ( 29. června 2015 10:52 )

Kde to má Plesk, sliboval! pod statěmi je od Rejžové

y.susenka ( 29. června 2015 10:51 )

nevypadá dobře, ani na vraha, http://zpravy.aktualne.cz/domaci/zive-soud-resi-vrazdu-rodiny-v-egypte-otci-hrozi-dozivoti /r~0e266db01bdd11e5ae1b002590604f2e/

kozmrz ( 29. června 2015 10:48 )

před 5 minutami V den, kdy odlétalo letadlo, kterým se měli vracet domů, telefonicky hovořil s majitelem cestovní kanceláře. "Sdělil mi, že jednou jsem jejich klientem, že se o mě postarají," řekl. Přestěhoval se pak do jiného hotelu.

Zobrazit celou diskusi