Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

10 důkazů proti Petrovi K.: Dokazují jeho vinu?

  • 29. 6. 2015
    05:00

    Začíná nejsledovanější proces roku. Petr Kramný (36) podle obžaloby zavraždil manželku Moniku (†36) a dceru Klárku (†8) elektrickým proudem. Kramný vinu odmítá. Moravskoslezští policisté ho obvinili z vraždy loni v únoru.

  • 1.Co dělal na hotelovém pokoji nejméně deset hodin od jejich smrti?

    Podle soudních lékařů zemřely odpoledne 29. července. Podezřelý Petr Kramný ohlásil jejich smrt až před čtvrtou ranní druhý den. Prohlásil, že zemřely před půlnocí.

    Co se dělo celou tu dobu? Zakrýval stopy a důkazy o jeho vině? Nebo také trpěl a opravdu zvracel? Od první chvíle mluvil o otravě.

    Soud s Petrem Kramným, který zabil svou rodinu, začíná. Soud s Petrem Kramným, který zabil svou rodinu, začíná. | archiv Blesku

  • 2.Jak to bylo s kýblem na zvratky?

    Zvraceli, bylo jim prý hodně špatně. Ovšem matka s dcerou údajně ještě mnohem víc.

    Proč nezavolal doktora?

    Tvrdil, že kýbl Monika po vyzvracení umyla. Udělá to člověk několik desítek minut před smrtí? Podle všeho v hotelových pokojích ani kýbly nejsou, Kramný se později opravil, že šlo o odpadkový koš! Ani ten nebude těžce zkoušená žena umývat, je to vysoce nepravděpodobné. Zásadní je fakt, že pitva neprokázala vyprázdněné žaludky a střeva!

    Takto vypadá koupelna, kde údajně Petr Kramný realizoval svůj ďábelský plán Takto vypadá koupelna, kde údajně Petr Kramný realizoval svůj ďábelský plán | holidaycheck.com

  • 3.Otrava, nebo elektřina?

    Byla to otrava, nebo zabití elektrickým proudem? Toxikologie nic neprokázala. Spíš jsou markantnější stopy po spálení proudem. Tady jsou velké rozpory. Kdyby zemřela po zásahu proudem, jak by to Kramný zařídil, aby se nechala zabít? Muselo se to stát ve spánku. Omámil ji prášky na spaní, alkoholem nebo jinou látkou? Na těle nebyly stopy násilí ani zápasu. Není vyloučeno, že neexistuje 100% usvědčující důkaz, že to byl právě Petr Kramný. Jiný možný pachatel ale ve spisu nefiguruje!

    Úraz elektrickým proudem Úraz elektrickým proudem | Infografika Blesk, archiv

  • 4.Jed v těle nebyl nalezen!

    Toxikologická analýza obětí byla negativní! Přitom se mluvilo o otravě, kterou měl zapříčinit neznámý pachatel. Egyptští patologové totiž nejprve naopak odhalili cizí látky v těle. Tvrdili, že žaludek byl poleptán.

    Čeští lékaři přítomnost jedu vyloučili. Podle všeho Egypťané předvedli očima detektivů diletantskou práci. Jak řekli čeští kolegové: každá země má jiné zvyky a postupy.

    V tomto směru jsou velké rozpory, na které jistě poukáže obhajoba. Egypťané např. neotevírají při pitvě z náboženských důvodů hrudní koš. Přitom na srdci na aortě jsou patrné změny při takové smrti.

    Monika s Klárkou zemřely na dovolené v Egyptě. Monika s Klárkou zemřely na dovolené v Egyptě. | Foto: K. Kopáč, D. Malík, Facebook

  • 5.Jaká byla jejich posmrtná poloha?

    Kramný tvrdí, že obě v době smrti ležely v posteli, byly studené a ztuhlé. Jedna verze vyšetřovatelů líčí, že Klárka měla nepřirozeně vzpažené ruce, jako by byla v křeči. Podle další verze, kterou museli přijmout čeští kriminalisté, ležela Monika na zemi mimo postel a byla rovněž ve zkroucené křečovité poloze.

    Výpověď Kramného je jasná: pokoušel se obě oživit. Pokud by tak skutečně činil, mohla se těla dostat na zem, do pozic, které se zdály nepřirozené. Jenže v jiné výpovědi tvrdil, že je nechal na posteli. I tady jsou rozpory. Mohl ovšem vypovídat v šoku pokaždé jinak.

    Egyptský doktor ukazuje, v jaké pozici našli (otrávenou?) českou holčičku Egyptský doktor ukazuje, v jaké pozici našli (otrávenou?) českou holčičku | Reprofoto FTV Prima

  • 6.Měl neadekvátní emoce

    Mluvil do médií, poskytoval fotografie, působil sklesle, nikoli však zhrouceně. Líčil vše přesně, klidně, označoval své nejbližší jako ženu případně manželku a dceru. Nejmenoval je.

    Psychologický posudek ho označuje za emočně plochou osobnost, cynickou a pokryteckou. Psychology zároveň zarazilo, že on sám sebe považuje za oběť. Litoval zejména sebe, plakal ve chvíli, kdy uvažoval, co se s ním stane.

    Petr chodí ven z hotelového pokoje jen pro vodu, na nic jiného nemá peníze Petr chodí ven z hotelového pokoje jen pro vodu, na nic jiného nemá peníze | Blesk - Ladislav Křivan

  • 7.Monika byla před smrtí znásilněna?

    Jako možnost to uvádí Kramný s odvoláním na egyptské vyšetřování. Mohl to udělat vrah? Odešel na čas z pokoje, když se vrátil, Monika neměla kalhotky. Znásilnit ji mohl kdokoli, tedy i manžel. Nebyli v tu dobu zrovna v harmonickém vztahu. Pochopitelně se tak stát nemuselo. Ať je to jakkoli, případ má další otazník. A čím víc jich je, tím větší je pravděpodobnost, že se někde objeví trhlina ve výpovědi a přijde se na lež.

    Poslední foto z dovolené: snímky zveřejnila televize Nova Poslední foto z dovolené: snímky zveřejnila televize Nova | Blesk – Mária Rušinová

  • 8.Pohořel na detektoru lži

    Vyšetřovací spis obsahuje důležité důkazy, které zveřejnil web Popelky.cz. Petr Kramný totálně vyhořel na detektoru lži. Proti němu hovoří i psychologický profil. Inteligenčně je podle posudku lehce podprůměrný. Ani toto ovšem nejsou důkazy, že zabíjel.

    Petr K. dal Blesku exkluzivní rozhovor. Petr K. dal Blesku exkluzivní rozhovor. | M. Hurda, archiv Blesku

  • 9.Foťák Kramného

    Jedním z trumfů policie jsou záznamy z paměti jeho fotoaparátu. Experti v něm našli vymazané snímky. Když je vyšetřovatelé prohlédli, ihned nařídili sexuologické zkoumání Petra Kramného. To odhalilo v osobnosti Petra Kramného závažné poruchy.

    2037704:full:true:true

  • 10.Proč si chtěl nechat ukrást auto?

    Ještě z Egypta inicioval fingovanou krádež vozu své ženy, který měla na leasing. Policisté mu odposlouchávali telefon, tak to zjistili. Jak je možné, že byl tak hloupý? Přitížilo mu to a byl poměrně rychle po návratu do Česka vzat do vazby. Na svobodě byl jen do té doby, než se podařilo policii shromáždit důkazy, čekali, až se prořekne či jinak prozradí. Co se týče pojistného podvodu s autem, sám sebe usvědčil, že mu šlo výhradně o peníze. Pojistku měly i manželka s dcerou.

    Petr odjíždí od svého domu v Karviné do práce Petr odjíždí od svého domu v Karviné do práce | Blesk - Karel Kopáč

.zigzag ( 16. července 2015 10:51 )

SRAT,MRDAT

verka1 ( 29. června 2015 10:51 )

psali, že měla Monika milence, tak by měl přijít k soudu!!

abaron ( 29. června 2015 08:30 )

né nedávejte mu doživotí budte humanisti dajte mu 100 let

dyskrymynaclja ( 29. června 2015 08:13 )

Ve Valticích by se mohl tak max.koupat ve víně,basa je ve ValDicích pane soudce

setroseuros ( 29. června 2015 06:28 )

Udelal to on ! a vubec o tom nepochybuju! Doufam, ze shnije v base! Holky si spravedlnost zaslouzi! Jiste se budou shora divat!

Zobrazit celou diskusi