Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Soudkyně Renata Gilová: Před Petrem K. soudí vyděrače

Autor: Jiří Krušina - 
23. června 2015
16:44

Alkoholik a čichač toluenu Pavel V. (37) se doznal k vydírání rodičů u soudu v Ostravě a předsedkyní senátu je Renata Gilová (53). Žena, která bude už příští týden soudit Petra K. (37) obžalovaného z vraždy manželky a dcery v Egyptě.

Recidivista Pavel V. už v minulosti seděl za vydírání svých rodičů. Na svobodu byl propuštěn v roce 2012 a opět začal pod vlivem alkoholu a toluenu své nejbližší terorizovat. Matku dohnal až na psychiatrii. Za to mu hrozí 10 let kriminálu.

Obviněný, který opakovaně vinu popíral, se u soudu doznal. „Nic si skoro nepamatuji. Byl jsem pod vlivem alkoholu i toluenu. Ale moje máma by si nic takového nevymyslela, protože mě má ráda. Takže jsem to asi udělal,“ řekl soudkyni.

Když zopakoval to, že má rád své rodiče, poněkolikáté, soudkyně ho zastavila. „Pane obžalovaný, toto jste nám již říkal. Pokračujte prosím ve výpovědi,“ řekla nekompromisní předsedkyně senátu Gilová.

Jelikož se výpověď Pavla V. u soudu lišila od toho, co řekl policistům, soudkyně přečetla i předchozí výpověď.

Soud s vyděračem bude pokračovat i v dalších dnech, kdy budou vyslechnuti svědci a také znalci. Předsedkyni senátu Renatě Gilové tak zůstane před kauzou Kramný volný pouze víkend.

Soudci Krajského soudu v Ostravě rozhodnou ročně průměrně v deseti trestních řízeních, což je republikový standard. Jednotlivá líčení se různě prolínají. Ne vždy jde o vraždy.

Tvrdé tresty vrahům

Zkušená soudkyně Renata Gilová v minulosti odsoudila několik vrahů. Na 24 let poslala za mříže Ondřeje Dlouhého, který v Raškovicích ze žárlivosti zastřelil studentku Denisku (†17) a jejího dědečka Rudolfa (†74). Za ubití matky poslala na 17 let do kriminálu s řízenou protialkoholní léčbou Marka Hlavicu. Výjimečný trest ve výši 23,5 roku vyfasoval recidivista Alexandr Minks, který zavraždil invalidu a pracovníka ostravské charity.

truchliicii.petr.k. ( 25. června 2015 08:53 )

jo, da mu dvadset let a smete je ze stolu

magnut ( 24. června 2015 01:52 )

nojasne ze vi, srandaaaaa

nojasne ( 24. června 2015 00:17 )

tady někdo neví, co to znamená termín nohama napřed.

roman.brus ( 23. června 2015 22:33 )

Stačilo pozdravit a byl by tu i mír, kdepak "kádevěťak" , s.é.r na něj.

roman.brus ( 23. června 2015 22:31 )

Nechte toho tady, nebo na vás přijde Juraj Jánošík.

Zobrazit celou diskusi