Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Známe datum a scénář soudu s Petrem K.: Bude mít dva procesy současně!

Autor: et - 
26. května 2015
12:13

Petr Kramný je už jen krok od možnosti, že při prokázání viny stráví zbytek života za mřížemi. Ostravský krajský soud už 29. června začne řešit vraždu Moniky (†36) a Klárky (†8). Den potom mu ale začíná jiný soud kvůli křivému obvinění policistů z násilí při výslechu.

Nikdo z advokátů o tom neví, ale dnes soudkyně Renata Gilová rozhodla: Hlavní líčení s Petrem K. začne v pondělí 29. června! Spis dostala k prostudování 12. května, stihla tedy udělat rozhodnutí velmi rychle.

Líčení jsou nařízená na každý pracovní den po dobu dvou týdnů. Nejdříve promluví sám obžalovaný, následovat budou svědci. Je možné, že při prokázání viny dostane od soudu doživotí. V jeho neprospěch hovoří také psychiatrické posudky, podle nichž je náprava Petra K. téměř nemožná.

Problém ale může způsobit druhé soudní líčení, které má začít u okresního soudu kvůli křivému obvinění policistů z násilí u výslechu 30. června. Za to může Petr K. dostat osm let!

Předseda senátu se rozhodne, zda dovolí účast obžalovaného u druhého soudu nebo ne. Ale asi převáží zájem, aby byl účasten u krajského soudu,“ řekl Blesku mluvčí krajského soudu Dalibor Zecha.

V českém trestním právu není možné sčítání trestů, jako to známe například ze zahraničních případů, kdy pachatel několikanásobné vraždy může dostat několik trestů smrti nebo několik doživotí. Podle českých zákonů platí při vícero trestných činech sazba přísnějšího trestu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

truchliicii.petr.k. ( 27. května 2015 04:08 )

jed bol samozrejme pouzity.

truchliicii.petr.k. ( 27. května 2015 04:05 )

Na oko sa zda byt nespravodlivy ale v skutocnosti dostava, co si zasluzi.

.pyskotka ( 26. května 2015 22:53 )

i tak si debyl

pyskotka ( 26. května 2015 21:03 )

neprdlač tu klone, piš si za sebe

pyskotka ( 26. května 2015 21:00 )

..stejně mi sem vlezete v klonu, mě už to ale dávno jatýrka neškube , bejvávalo.....k veršovánkům bych se zapojila, kdyby nešly do druhých, to nebývala špatná večerní zábava......... ahoj

Zobrazit celou diskusi