Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Petr Kramný před začátkem soudu: Pod tlakem bych se přiznal, kdybych to udělal

Autor: shp - 
26. června 2015
07:32

V pondělí začne nejočekávanější český soud letošního roku a jeho hlavní aktér věří, že očistí své jméno. Z vraždy manželky a dcery obviněný Petr Kramný však zároveň dodává, že i když se tak stane, jeho život už nebude nikdy jako dřív. Řekl to v rozhovoru pro Zlínský deník.

Až soud očistí mé jméno, budu se snažit vrátit svým blízkým tu podporu a ochotu mi pomoci po celou dobu, kdy jsem byl zadržován v Egyptě. Můj život ale už nikdy nebude stejný jako dřív,“ řekl Kramný listu.

Stojí za mnou moji rodiče, další příbuzní, přátelé a kamarádi. Také mnoho dalších, kteří si dokázali zachovat vlastní názor a rozum," dodal. I když obžaloba tvrdí, že má proti němu důkazy, které ho podle ní usvědčí, Kramný tomu stále nevěří. Je připraven vypovídat, aby prokázal svou nevinu.

Těžko může mít někdo důkazy o něčem, co se nestalo. Obžaloba je od začátku založena na smyšlenkách a fabulacích. Vždy jsem spolupracoval s vyšetřovateli a podroboval se vyšetřením a samozřejmě budu vypovídat i před soudem,“ říká ostře sledovaný vězeň v rozhovoru pro Zlínský deník.

Tvrzení o tom, že jeho žena a dcerka zemřely po zásahu elektrickým proudem, podle něj není pravdivé. „Verze policie a státního zástupce je absurdní a nepodložená,“ řekl Kramný. Jak ale přesně skonaly, mu stále vrtá hlavou.

(Egyptští vyšetřovatelé) vše řádně prošetřili a vyloučili, že bych měl jakýkoliv podíl na smrti Moniky a Klárky. Naopak to byla česká strana, která zpochybnila egyptské závěry. Vytvořila si vlastní, nepodloženou verzi a zahájila mé trestní stíhání,“ dodal Zlínskému deníku.

Odmítá také, že by smrt manželky a dcerky nahlásil až 10 hodit od jejich smrti. "Není to pravda, jejich smrt jsem nahlásil hned poté, co jsem zjistil, že nežijí," tvrdí Kramný.

Soud s Petrem Kramným začíná v Ostravě v pondělí. Přímo z místa ho budeme sledovat ONLINE!

Video Ve vazbě Petr K. zhubl: Zůstane tam až do soudu! Čemu se směje? - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Stejně jako na počátku nemám jasno v tom, co se tehdy stalo. Kdyby se čeští vyšetřovatelé a znalci neupnuli na nesmyslnou verzi, ale navázali na práci egyptských protějšků, snad mohlo být objasněno více,“ říká Kramný, který od začátku říkal, že Monika i Klárka měly příznaky otravy.

Jeho manželství prý bylo jako každé druhé. „Žili jsme v klidném a spokojeném manželství. Nijak se nevymykalo soužití jiných rodin. Oba jsme chodili do práce a společně vychovávali Klárku. Těžko bychom odjížděli na společnou zahraniční dovolenou, kdybychom řešili nějakou vážnou krizi,“ popsal vztah se zavražděnou Monikou obžalovaný.

Na dotaz, zda stále tvrdí, že byl při výslechu v Česku napaden a vynucovali z něj přiznání, odpověděl: „V poslední době se objevilo hned několik kauz, na kterých je jasně vidět, jak si policie počíná při zatýkání a jak si vynucuje doznání prostředky, které nemají v civilizované společnosti co dělat.

Je zřejmé, že kde nejsou důkazy, přichází hrubá síla a výhrůžky. Ať si každý čtenář udělá sám obrázek o tom, jaká je pravda,“ uzavřel Kramný. Vždy prý postupoval podle pokynů vyšetřovatelů. Přiznání z něj ale nedostali.

Při výslechu jsem byl pod velkým psychickým nátlakem. Pod takovým, že člověk, který by tento čin spáchal, by se určitě přiznal,“ tvrdí Kramný. S pobytem ve vazbě stále bojuje. Snaží se však zůstat při smyslech.

"Vazba byla a je podstatným zásahem do mého života a do života mých blízkých, zejména s ohledem na prožitou tragédii. Snažím se ale nepodlehnout prostředí. Udržuji si každodenní režim. Dozorci i ostatní pracovníci Vězeňské služby se ke mně chovají standardně," prohlásil.

Kramný se vyjádřil i k děsivým fotkám zesnulé manželky a dcery z egyptské pitevny. „Dnes už je zřejmé, kdo tyto fotky médiím poskytl. Důležitější ale je, že tyto fotky jsou dalším jasným důkazem o mé nevině a zásadně vyvracejí tvrzení obžaloby,“ uzavřel.

truchliicii.petr.k. ( 27. června 2015 10:13 )

kramny ma alibi - povzracenu mikinu

pekna.potvora ( 26. června 2015 22:25 )

pekna.potvora ( 26. června 2015 21:35 )

jerry ( 26. června 2015 16:05 )

Petr by se pod tlakem určitě přiznal. To je další z jasných a nezvratných důkazů, že je nevinen.

westouw ( 26. června 2015 14:38 )

Četli jsme to, exšvagr krasomil měl uplácet známé na krimu Karviné. To bude volných židlí

Zobrazit celou diskusi