Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Policejní odposlechy Petra K.: Jak ho mohli napíchnout?

Autor: Etienne Bláha - 
20. března 2014
05:00

Petr K. (35) obviněný z vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8), jehož nepřekvapilo ani nedávné zamítnutí propuštění z vazby, byl zřejmě policií odposloucháván už dlouho před obviněním.

Díky jakým technikám a jakému vybavení je možné odposlouchávání? Kdy smí podezřelého sledovat? Proč většina obyčejných lidí nepozná, že jsou »napíchnutí«? A jakým způsobem mohl být doma sledován Petr K.? To vše Blesku popsal bezpečnostní expert Andor Šándor.

Povolí to soudce

„Policie přes státního zástupce požádá o možnost odposlechu, který schválí soud. Zákon povoluje sledovat trestné činy se sazbou 8 let vězení a výš.“

Nesouvisí? Mazat!

„Použitelné jsou jen informace, ke kterým mají policisté povolení. Při sledování dotyčného kvůli vraždě a zjištění jiného činu je povinností tyto informace zničit.“

Objeví člověk odposlech?

„Byl by to zázrak. Přístroje jsou miniaturní, a pokud je instaluje odborník, nemá člověk šanci. Neexistují objevy typu »praská mi v telefonu «, na to je dnešní technika kvalitní.“

Pokrok v technice

„Není už zapotřebí, aby bylo zaparkované někde auto s přijímačem. Vše ale záleží na síle vysílače a přes co je to přenášeno. A policie či tajné služby mají velice kvalitní přístroje."

Jak se policie dostane dovnitř?

Policisté se musí dovnitř dostat nenápadně. „Policie musí přesně znát prostředí, aby nepadla do pasti. Můžou použít třeba metodu bumpingu,“ vysvětlil Šándor.

Bumping je metoda otevření dveří se speciálním klíčem. Zasunutím do zámku a následným klepnutím se stavítka zámku posunou tak, že dveře otevřete bez násilí.

Kam dát odposlechy?

»Štěnici« mohli dát policisté například do lampy v pokoji Klárky, kdyby Petr K. měl výčitky a vybíjel si je tam. Podle informací Blesku totiž její pokoj nevyklidil.

Další vhodné místo k nasazení odposlechu je v kuchyni, kde mohl Petr K. přijímat návštěvy, a třeba se i s nimi o smrti rodiny bavit. Odposlech zde by tedy dával smysl.

„Přístroj musí být nenápadně připojen na elektřinu, být v perfektním utajení a na místě, kde je čistý zvuk,“ líčil Šándor. K tomu je vhodný třeba lustr.

Místo lamp mohly jako nenápadné zdroje energie sloužit pro odposlechy zásuvky. Vložením pod kryt by Petr K. nemusel nic poznat.

Elektrická zařízení v bytě nejsou moc vhodná. Dát odposlech například do televize by byl nesmysl. „Policie dá mikrofon tam, aby byl dobrý a čitelný zvuk v celé místnosti,“ řekl Šándor.

ipsace ( 22. března 2014 16:10 )

PK mluvil o namíchané cole, do které mohl přidat jiný nápoj se sedativy a uspat holky, jež přeci tak milovaly drinky ! Pak je mohl snadno zabít. Udělalo se mu z toho zle, tak se pozvracel. To se mu potom hodilo a poslal mikinu se zvratky českým policistům. Skočil si po činu pro sodu do baru v hotelu, aby zapil kyselost a zápach zvratků. Uklízeč Egypťan či jiný muž z nižšího personálu náhodou bleskově využil odchodu PK do baru - ulevil si uvolněním svých pohlavních buněk (spermií) na Moniku směrem do její pochvy. Proto pak PK řekl, že po návratu z baru Monika už neměla kalhotky. To se PK hodilo : Moničiny kalhotky dole, výron semene všude kolem a možné Egypťanovy otisky u holek. Egypťan ale zjistil, že je Monika mrtvá, tak včas zmizel. Viděla ho zřejmě pokojská a udala řediteli. Ten v panice ze strachu o ztrátu klientely z Evropy (ztráta miliónů) nechal fofrem uklidit všude vystříkaný ej_kulát, tj. celý pokoj. Nikdo by po vraždě mámy s dítětem přeci do hotelu nechtěl jezdit, když tam (u klientů vždy zůstane pochybnost) znásilňuje personál Evropanky, že ? Milionář - ředitel - se asi dohodl s eg. policií, aby případ ututlala. Za peníze, zvláště v Egyptě, prý jde vše. Petrovi pomohla fůra náhod

la.ma ( 20. března 2014 16:34 )

ty jsi tu nová, žejo kajman několikrát psal o sobě že je cizinec takže jsi blbko předvedla zase jen svoji ubohost

mtwin ( 20. března 2014 14:22 )

No Kajmane. Budu doufat, žes to slišet někde slyšel jako vtip

klidek.pianko ( 20. března 2014 13:53 )

to je novinka, jako pleskočlánky o Kramném , na to nebylo třeba se snažit o klon, asik

klidek.pianko ( 20. března 2014 13:51 )

a navíc je to baba

Zobrazit celou diskusi