Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V kancelářích Vitáskové našli odposlech: Byl ukrytý v prodlužovačce!

Na Energetickém regulačním úřadě, jemuž předsedá Alena Vitásková se našly odposlechy.
Na Energetickém regulačním úřadě, jemuž předsedá Alena Vitásková se našly odposlechy.  (Autor: Blesk)
Autor: ljš, ČTK - 
14. července 2014
15:48

Mohli získat důležité obchodní informace! Vysoce postavená úřednice Energetického regulačního úřadu (ERÚ) našla ve své kanceláři odposlouchávací zařízení. To mělo aktivní SIM kartu a bylo instalováno v prodlužovací šňůře.

Zařízení muselo být v ostravské kanceláři  instalováno zřejmě kolem Velikonoc, protože do té doby měla předsedkyně úřadu Alena Vitásková ochranku, která kanceláře pravidelně prohledávala. Kdo ho na úřad umístil, zatím není jasné.

"Předsedkyně ERÚ Alena Vitásková dnes o celé záležitosti informovala policejního prezidenta. Událost považujeme za naprosto alarmující a požadujeme její prověření," řekl Blesk.cz mluvčí úřadu Jiří Chvojka.

Přístroj byl údajně instalován v sekci, kterou procházejí prakticky všechny přípravy nových zákonů, ale například i rozklady rozhodnutí úřadu. Prodlužovačka se SIM kartou se prodává na internetu za cenu kolem dvou tisíc korun a nepatří mezi zařízení, která by používala například policie. Někdo se chtěl zřejmě prostřednictvím odposlechů dostat k citlivým obchodním informacím.

ERÚ pod vedením Vitáskové v minulosti například prověřoval, jak se někteří majitelé fotovoltaických elektráren dostávali ke včasnému připojení sítě i lepším dotovaným cenám. V minulosti měla Vitásková kvůli kauzám spojeným s obnovitelnými zdroji dokonce policejní ochranku, protože se prý někdo snažil vytlačit její auto z dálnice nebo poškodit výtah, ve kterém jela.

V případu dvou chomutovských elektráren se však dostala mezi obžalované sama Vitásková. Šéfka ERÚ považuje celý případ za vykonstruovaný a zmanipulovaný.

itartas ( 15. července 2014 13:00 )

Někomu s takto střiženou ofinou já věřit rozhodně nemohu!

vog.ht. ( 14. července 2014 18:41 )

To nebude, vystřídal ho bratr ze zámoří.

vog.ht. ( 14. července 2014 18:41 )

Ona si dělá na čelo poznámky, blbe, proto ho má odkryté.

eisenbieger ( 14. července 2014 17:11 )

se nasl(i) odposlechy ...pitscha remesova stjata jak svinja ...v tom plesku berou jen prumerny cestinare , hlavne to musi byt buk a nebo vozrala stara zidofka

zkzkz ( 14. července 2014 16:09 )

Ještě že nás už rudý bratr nebude odposlouchávat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa