Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kontroverzní snímek z Pardubic: Proti porodu mimo nemocnici se bouří sociální sítě!

Kontroverzní snímek: Proti porodu mimo nemocnici se bouří sociální sítě!
Profesor Richard Plavka z VFN o problematice předčasných porodů.  (Autor: facebook)
Autor: jh - 
8. dubna 2018
12:17

Narození člověka je komplikovaný proces a často k němu dochází jinak, než se plánovalo. Tak to dopadlo i v případě maminky z Pardubic, která porodila ještě před příjezdem do nemocnice.

Ve čtvrtek 5. dubna spěchala těhotná žena do pardubické nemocnice. Její dcerka se však již nemohla dočkat spatřit světlo světa a narodila se ještě před příchodem do porodnice. Naštěstí se vše povedlo bez komplikací a světlo světa spatřil nový život. Matku a dceru pak záchranáři v pořádku převezli do pardubické nemocnice,“ uvedli na Facebooku záchranáři a netradiční událost zdokumentovali fotkou ve výtahu. Tou se pak pochlubili na Facebooku.

Komentáře, které se pod zprávou objevily, nebyly však vždy přejícné. Někteří se rozčilovali, že dítě nesou záchranáři sami a není se svou maminkou. Jiným zas vadilo, že se matka rozhodla rodit před příjezdem záchranářů. Tyhle moderní rádoby ženy udělají pro svoje pohodlí cokoli, nezávisle na blahu dítěte. Co když v době zásahu někdo právě umíral na infarkt?“ napsal jeden uživatel.

Najde se však i hodně milých zpráv od lidí, kteří mamince a dceři přejí hodně štěstí a děkují záchranářům za pohotové reakce při netradičním porodu.

Video: Profesor Richard Plavka z VFN o problematice předčasných porodů.

veronika1231 ( 11. dubna 2018 21:51 )

Děkuji za tenhle skvělí komentář ! Dcera Veronika !

veronika1231 ( 11. dubna 2018 21:48 )

Dobrý den ,,, Jsem dcera Šárky Džupinové a neměla v planu porodit doma, sestra (Viktorie) chtěla ven tak šla a mamka zato nemůže ... Nechápu lidi co jsem psaly že je to špatný a že jí mohla ublížit nemohla nic dělat prostě začaly porodní bolesti a její manžel Erik hned zavolal záchranku ale do 5min už byla na světě ...

montevideo ( 8. dubna 2018 21:05 )

"Ošípaný"? Co to je?

ellenic ( 8. dubna 2018 20:54 )

jastana Jste hodně komplikovaný a neuctivý člověk .

montevideo ( 8. dubna 2018 17:15 )

Jo, ta hláška o vyžraném praseti byla hodně necitlivá a nekompetentní.

Zobrazit celou diskusi