Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena (36) zjistila, že jejím biologickým otcem je doktor, který léčil neplodnost její matky

Autor: shp - 
7. dubna 2018
18:31

Šokovaná Američanka Kelli Rowlette (36) nevěřila vlastním očím, když jí přišly výsledky vlastních DNA testů. Žena zjistila, že muž, kterého celý život považovala za svého otce, jím biologicky není. Mnohem horší pak bylo zjištění, kdo jím skutečně je.

Kelli se loni rozhodla nechat si udělat DNA test na genetiku a rodokmen analyzující stránce Ancestry.com. Zaslala na ni vzorek svého DNA a s napětím očekávala výsledek. Když dorazil, dostavilo se zároveň velké zklamání. Výsledky totiž odhalily, že otec Kelli není jejím biologickým rodičem. Namísto toho ukázaly, že by jím měl být přes 800 km vzdálený doktor Gerald E. Mortimer.

Když po něm pátrala, zjistila Kelli, že Mortimer léčil její matku Sally Ashby kvůli neplodnosti na začátku 80. letech v Idahu, kde žila, protože nemohla počít dítě přirozenou cestou. Mortimer tehdy jí a jejímu partnerovi Howardu Fowlerovi řekl, že pro lepší šanci na početí bude nejlepší smíchat mužovo sémě se spermiemi dárců. Pár, který se později rozvedl, tehdy souhlasil.

Jenže jak stojí v žalobě, Mortimer použil své vlastní semeno, i když pár vyžadoval spermie od vysokoškolských dárců s výškou přesahující 183 centimetrů. Doktor, který je nyní v důchodu, dokonce v roce 1981 pomohl Ashby přivést Kelli na svět, ale tajemství o tom, že je otec její dcery, nikomu neřekl. Tento fakt odhalila až sama Kelli DNA testem.

Doktor Mortimer věděl, že Kelli Rowlette je jeho biologická dcera, ale nesdělil to paní Ashby ani panu Fowlerovi,“ stojí v žalobě. Tím celé rodině způsobil velkou psychickou újmu. Soud se teprve bude konat. Mortimer se k případu nevyjádřil. Žalován je nejenom za psychickou újmu, ale i za manipulaci s genetickým materiálem a nedbalost.

soltero1 ( 7. dubna 2018 23:14 )

Tak to nechapu. Misto toho, aby byli radi, ze maji dceru s tim ale nadelaji... V podstate tomu doktorovi muzou byt jen vdecni!

villon ( 7. dubna 2018 20:17 )

Já mislel, že ji opíchal. Tenhle příběh mě teda dokonale zklamal. Doktůrek si vyhonil péro nad zkumavkou a po letech ho za to honí po soudech. Fakt vrchol.

Zobrazit celou diskusi