Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Adoptivní rodiče říkali zneužívané Katce: Vyroste z tebe feťačka po mámě!

Autor: ljš - 
12. června 2015
21:44

Celý život žila s pocitem, že byla nechtěné dítě, kterého se biologická matka rychle zbavila. V adoptivní rodině pak Katka H. (†24) pořád dokola slýchala, že je předurčená stát se feťačkou, prostitutkou a kriminálnicí. To ale nebylo to nejhorší, čím si musela projít, v dopise na rozloučenou napsala, že ji její otčím sexuálně zneužíval.

Z textů, které Katka v minulosti na svém blogu zveřejnila, je patrné, že skutečnost, že je adoptovaná, přijímala velmi těžko. Vše se vystupňovalo v pubertě, kdy ji macecha, která údajně před sexuálním zneužíváním během Katčina dětství zavírala oči, označovala jako původce všech hádek, které v rodině vznikaly. „Jsem parazit, zmetek, špatná zpráva,“ psala o sobě dívka.

Katka si vše vysvětlovala tím, že se jí rodiče ujali, aby „dostáli společenské povinnosti“, když se jim nedařilo zplodit vlastní dítě. Jak to tak ale bývá, pár let poté, co Katku adoptovali, se jim narodili dva vlastní synové, což zřejmě dívčino postavení v rodině ještě zhoršilo.

Přestože si Katku vzali z kojeneckého ústavu jako miminko, děsili se, že se u ní začnou projevovat geny její biologické matky. „Obavy z toho, že ze mě vyroste feťačka, která si na drogy vydělává prostitucí, případně krádežemi v sámoškách, že budu utíkat z domova a s pochybnou pouliční partou začnu vymetat bary, byly všudypřítomné a především adoptivní matka a babička mě o nich často už od útlého věku informovaly,“ vyprávěla dívka na blogu.

„My jsme si mysleli, že dostaneme normální dítě, ale holt geny nezastavíš a prostě to v sobě máš,“ říkali jí prý neustále rodiče, kdykoli něco provedla nebo měla jiný názor. „Přesně tohle ode mě podle slov mé matky očekávala i celá naše vesnice. Všichni ji prý ještě před tím, než skončila se mnou na krku, varovali a snažili se ji přesvědčit, aby to nedělala, protože nemůže vědět, ‚co z toho vyroste‘,“ dodala.

Z Katčina blogu je přitom patrné, že to byly zcela nemístné obavy. Její projev byl na její věk velmi kultivovaný a je vidět, že měla široký rozhled. Navíc mluvila skvěle anglicky. Po odchodu od rodiny získala práci na výletní lodi na Dunaji, pak pracovala jako au-pair a učitelka ve školce.

Přesto ji stále pronásledovaly noční můry a traumata, které měly kořeny v jejím dětství. Ještě v únoru měla v úmyslu celoživotní pocit nechtěného dítěte zahnat tím, že se pokusí vypátrat biologického otce. Ačkoli ke svým pravým rodičům cítila odpor za to, že ji zavrhli, letos najednou změnila názor a chtěla zjistit víc. „Zajímá mě především původ biologického otce. Vím od adoptivní matky, že ta žena, která mě porodila (odmítám ji označovat slovem ‚matka‘), byla rozhodně Češka a že pravděpodobně v opilosti na nějaké akci poznala mého biologického otce, který nejspíš ani neví, že mu někde po světě běhá dítě, protože to byla známost na jednu noc,“ napsala k tomu a dodala, že vzhledem ke svým obličejovým rysům si myslí, že by její skutečný táta mohl být Asijec.

Pátrání nakonec zřejmě těsně před smrtí vzdala a otázku svých biologických rodičů nechala nevyřešenou. Navždy.

majojo ( 13. června 2015 12:02 )

Ty už sem nechoď, debile. Jsou jiná fóra,kde se můžeš zviditelňovat, nulo.

majojo ( 13. června 2015 11:45 )

Tak aby se enzor neposr.al:.SVINĚ, SVINĚ, SVINĚ.

majojo ( 13. června 2015 11:42 )

Neuvěřitelné, jaké *** projdou psychologickými testy - a jaké krávy ze sociálky to posuzujjí a rozhodují o životně důležitých věcech, Ty se určitě při téhle zprávě ani nezachvějí a pojedou dál ten svůj nabiflovanej scénář. Ty "rodiče! by zasloužili aby jim ty jejich vlastní vymazlený potomečky šoupli do děcáku a je samotné za mříže. Ale to se v téhle našíi banánové republice na 100 % nestane. My máme jiné problémy než zneužívání dětí, že?

evita5555 ( 13. června 2015 10:49 )

Ale no tak. Tebe ako píšeš zničil život otec a ty ho pokojne ďalej ničíš svojmu mužovi a svojim deťom. Nevadí ti, že tvoje deti budú na svoje detstvo spomínať ako na traumatizujúce obdobie, keď bola maminka stále nepoužiteľná a páchajúca neustále sebevraždy. Aké je to detstvo? A to majú vlastnú matku. Tak alebo choď k doktorovi, alebo nepáchaj demonštratívne samovraždy, urob to raz poriadne, nech majú tvoje deti šance na normálny život, keď sa už ty nedokážeš v mene svojich detí povzniesť nad niečim, čo sa už nedá napraviť.

evita5555 ( 13. června 2015 10:35 )

Je vidieť, že nemáte ani poňatia, ako sa niekedy dokážu správať adoptované deti, čo si dokážu povymýšľať. Kamarátka si adoptovala chlapčeka, pretože jej manžel nemohol mať deti. Nikdy sa o neho nestarala inak, ako by sa starala o vlastné dieťa, tá rodina bola na vysokej intelektuálnej úrovni a stretávali sa so vzdelanými ľuďmi, ktorí ani netušili, že chlapec je adoptovaný. Po adopcii sa presťahovali do iného mesta. On tiež výborne prospieval, až kým mu jedna zlomyselná učiteľka neprezradila, že je adoptovaný. A začalo peklo. Zrazu sa mu nič nezdalo dosť dobré, očakával, že za zlomyselnosti, ktoré im začal robiť ho nepotrestajú, začal si vymýšľať úplné nezmysly, akí sú na neho zlí, nakoniec to manželstvo aj rozbil, lebo jeho adoptívna matka sa ho snažila chrániť a presvedčiť, že je jej milovaným dieťaťom čo bola v tej dobe aj pravda. No a záver je, že keď bol starší, začal svoju matku vydierať a vyčítať jej, že ona môže za jeho životné nešťastie. Prestal sa učiť, prestal neskôr pracovať a dnes je bezdomovcom, lebo sa svojej adoptívnej matke vyhrážal zabitím a stále jej opakoval, že ona môže za všetko a že nech skape, aby po nej mohol aspoň dediť, takže ho musela vyhodiť z bytu, aby svoje hrozby nemohol naplniť. Takže gény sa zrejme prihlásili. Kamarátka dodnes za ním smúti a je ochotná kedykoľvek mu pomôcť, hoci to musí robiť tajne cez tretiu osobu. Takže ani tejto Katke by som veľmi neverila, možno jej pripomínali jej gény, keď im začala robiť zo života peklo a ohovárať ich. Poznám ešte zopár takých alebo podobných prípadov, nakoniec aj pani Žilková prežíva jedno sklamanie, pani Kohútová o tom napísala aj knihu a mnoho ďalších by si mohlo nad svojimi prípadmi poplakať.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání