Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Anděl z BMW zachránil už několik životů: I malého chlapce, který měl zástavu srdce

Autor: dce - 
4. dubna 2015
05:03

Anděl z BMW byl svědkem tolika dopravních nehod, že mu přátelé říkají, že s ním jezdí smrt. Zachránil ale tolik životů, že to možná bude spíš naopak. Pomohl dokonce i šestiletému chlapečkovi, kterému se zastavilo srdíčko.

Marku Hodanovi dnes lidé už říkají anděl z BMW – podílel se na záchranách životů u více než dvaceti dopravních nehod! Pracuje v autodopravě, organizuje práci kamionům a objíždí zákazníky. Najezdí stovky kilometrů a je častým svědkem nehod. Jenže na rozdíl od mnoha jiných neváhá zastavit a pomoci lidem v nouzi.

Před lety, jak uvedl server Krimi-Plzeň.cz, zachránil život teprve šestiletému chlapci. Ten v automobilu utrpěl zástavu srdce a jeho maminka byla natolik v šoku, že nebyla schopna provést první pomoc.

Zažil ale už i horší věci. „Teď dva měsíce zpátky tady ve Staňkově narazil pán ve felicii do kamionu. Běželi jsme za ním a on byl vejpůl, to bylo i cítit. A pak dávno v Plzni, kdy auto narazilo do betonový zdi. Jeden kluk vypadl ven, druhý byl v autě a měl přetočenou hlavu, zlomený vaz.“

Anděl Marek zachránil čtyři životy při nehodě u Štěnovic. za pomoci dalších lidí vytáhl vážně zraněné pasažéry z vozu, ze kterého už se kouřilo. Přesto je stále skromný. „Lidi, co blázníte? Já neudělal nic velkého. Ti praví andělé se snesli z nebe šest minut po mně, byli v červené a přiletěli záchranářským vrtulníkem!“

mair ( 4. dubna 2015 13:18 )

to Simír

mair ( 4. dubna 2015 13:16 )

Možná.

jerry ( 4. dubna 2015 12:53 )

Těžko posoudit. Jednak jsem neviděl velikost jeho koulí a pak, já kolem nehod projíždím většinou v okamžiku, kdy už je tam záchranka, popř. vrtulník nebo pohřebák. Nemám takové, z pekla štěstí, abych se k nehodě nachomítl zrovna v okamžiku, kdy se stala a mohl tak prokázat svou andělkost.

jerry ( 4. dubna 2015 12:50 )

Jen jestli Blesk nedělá z housenky ještě větší housenku.

jerry ( 4. dubna 2015 12:49 )

Jeho revírem je dálnice, jeho tempo je vražedné.

Zobrazit celou diskusi