Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rumun šel s kamarády na pivo, probral se v Londýně: Vůbec neví, jak se tam dostal

Mihai Danciu v nemocnici
Mihai Danciu v nemocnici  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
10. listopadu 2017
22:03

Mihai Danciu z rumunského Albești prožil příhodu jako z hollywoodského filmu. Nezaměstnaný muž šel s kamarády na pivo a probudil se 2,5 tisíce kilometrů daleko, přímo v Londýně. Rumun nemá ani ponětí, jak se tam dostal.

Mihai Danciu si jako poslední pamatuje, jak vyrazil s kamarády na pivo. Ještě ví, že se s nimi sázel, že si najde práci, pak má ale okno. Když se probudil, byl celý pomlácený a lidé kolem něj mluvili cizím jazykem, kterému nerozuměl. Muž byl následně převezen do nemocnice.

V zařízení se ho ujala sestřička Adina Costache, která pochází rovněž z Rumunska. Když mu pověděla, že je v Londýně, její krajan byl upřímně v šoku. Danciu si vůbec nemohl vzpomenout, jak se mu podařilo urazit 2,5 tisíce kilometrů z rumunské obce Albești.

„Byl nalezen opilý a patrně ho někdo zbil. Odvezli ho do nemocnice, kde mně prozradil, že nikoho v Londýně nezná. Byl velmi překvapen, že se nachází tak daleko od domova. Neměl tušení, jak se do Londýna dostal. Pokud ho někdo zná, pošlete mi zprávu a já mu ji vyřídím,“ popsala zdravotní sestřička na internetu, kde se snažila zjistit, co se mu stalo.

Rumunským médiím se podařilo vypátrat sousedy muže, podle kterých Danciu náhle zmizel před týdnem. Prý jde o milého muže, který má ale problémy s alkoholem. „Pití už mu způsobilo výpadky paměti v minulosti a není divu, že takhle skončil,“ řekl jeden z nich.

Video: Nešpor: Alkohol je největším zlodějem let, které lidstvo ztratí v důsledku nemoci nebo smrti

villon ( 11. listopadu 2017 09:56 )

Člověk jenom bezbranně závidí. I v životě se dějí pohádkové příběhy. Já na tu svou pohádku stále čekám...

offline ( 10. listopadu 2017 22:36 )

Tam se dostal, ani neví jak, ale zpátky, to bude problém ho vypoklonkovat, stejně jako statisíce jeho spoluobčanů tam nalezlých a držících se jako vši. A Poláci se musí začít množit jako králíci, ty dva miliony v Anglii a Irsku je asi málo.

Zobrazit celou diskusi