Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čtyřměsíční Mário se po operaci v Motole vrátil domů: Rodiče plakali štěstím

Autor: lm - 
29. května 2017
16:44

Malý Mário sotva přišel na svět a už musí bojovat o život. Chlapeček ze Slovenska měl obrovský nádor na krku, který mu ztěžoval dýchání a pomohli mu až šikovní lékaři z pražského Motola. Mário se nyní vrátil na Slovensko a jeho prognóza je více než dobrá. Dojatí rodiče pláčou štěstím.

Čtyřměsíční Mário, který před měsícem podstoupil náročnou operaci v pražském Motole, se vrátil na Slovensko. Chlapeček je v umělém spánku a napojený na umělou plicní ventilaci, jeho prognóza je ale podle lékařů více než dobrá.

"Byl perfektní, zvládl to výborně, neměli jsme žádné komplikace," řekl TV JOJ hned po příletu ošetřující lékař. "Chlapce jsme přijali a bude hospitalizován u nás na další doléčení," informovala mluvčí nemocnice Dana Kamenická. Dojatí rodiče ve čtvrtek plakali štěstím a mluvili o zázraku. "Velmi se těším, že zvládl obě operace nad očekávání lékařů," pověděla maminka Kristína (32).

Ještě nedávno Máriovi lékaři nedávali velké šance na život. Chlapec měl obrovský nezhoubný nádor na krku, který mu prorostl do míchy a hrudníku. Chlapeček kvůli tomu nemohl pořádně dýchat. Mário byl v dubnu převezen do Fakultní nemocnice Motol, kde podstoupil devítihodinovou operaci, při které se lékařům podařilo odstranit 95 procent nádoru. V Praze pak strávil ještě měsíc, než ho lékaři propustili zpět k rodičům.

Ejka ( 30. května 2017 21:14 )

 Super ze to dobre dopadlo.!!! Super lekari...vela zdravia malickemu

kravanebeska ( 30. května 2017 10:26 )

 Zlaticko statecne! Ted uz bude vsechno dobre, hodne zdravi Tobe i cele rodine ❤️

Zobrazit celou diskusi