Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívenka (1,5) trpí vzácnou nemocí: Nádor v jazyku ji pomalu dusí k smrti

Autor: aba - 
27. února 2017
22:00

Greeta Sabar je malá dívenka žijící s rodiči v Indii. V devíti měsících se u ní projevila vzácná choroba, tvz. makroglosie neboli syndrom velkého jazyka.

Holčička byla obyčejné miminko, dokud jí nezačal natékat jazyk a nezačala se kvůli tomu dusit. Rodiče ji vzali k lékaři, který ji diagnostikoval, na léčbu ale nemá rodina dostatečné finance. Doktor, který má zkušenosti s obdobným případem, totiž pracuje v nemocnici, která je vzdálená více než 700 kilometrů od místa bydliště dívenky a rodiče nemají peníze ani na cestu.

„Co jsem mohl udělat, to už jsem udělal. Půjčil jsem si od rodiny, od přátel, kde jsem mohl. Ale to málo, co jsem měl, už jsem za Greetinu léčbu utratil a teď mi nezbývá nic než se dívat, jak mi moje holčička pomalu umírá před očima,“ říká otec dívenky Birasi Sabal, který pracuje jako dělník na farmě a vydělá sotva tolik, aby zvládl rodinu uživit.

Greetina nemoc je vzácná a vyskytuje se u jednoho z půl milionu narozených dětí. Způsobuje, že v jazyku dítěte roste nádor, a jak se jazyk zvětšuje, dítěti se stále hůře dýchá a nemůže ani jíst. Nádor se však dá chirurgicky odstranit, na to ale rodiče sami nemají peníze. V internetové kampani se jim teď pokouší pomoci Britka Alexandra Woodward, která s rodinou soucítí.

Operace vyjde zhruba na dvě stě tisíc korun a po medializování případu se nemocnice v Indii rozhodla poskytnout holčičce operaci zadarmo. V kampani se teď vybírají peníze, které by rodina použila na cestu do vzdálené nemocnice a zase zpátky a rodiče malé Greety tak mají konečně naději. 

Simmie1994 ( 28. února 2017 01:11 )

Duvodu je nekolik. 1. incest 2. skoro zadna higiena 3. Ganga.. pro ne posvatna reka. Uh.. okay? Ale oni tam pohrbivaji mrtvoly a pak se tam klidne koupaji.

DBBS ( 27. února 2017 22:52 )

Nepořítal jsem to.....tak sry

DBBS ( 27. února 2017 22:16 )

Proč když čtu o nějakém retardovi, dementovi, výtvoru přírody je to zpravidla Indie ? Není to třeba tím že dědek pr.cá vnučku a vznikne tohle ? Chudáci...je jich tam miliarda a stejně se množej jak krysy....

Zobrazit celou diskusi