Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragédie na den dětí: Tomáš (†15) s kamarádem (12) se vybourali na čtyřkolce

Autor: bop - 
4. června 2017
06:40

Čtvrtek měl být dnem, který patří dětem. Pro dvě z nich ale skončil tragicky. Když se dva chlapci ze Slovenska projížděli na čtyřkolce, narazili do stromu a nehoda se neobešla bez následků. Tomáš (†15) zemřel krátce po svých přijímačkách, Martin (12) má poraněnou páteř.

Ve čtvrtek večer, právě na den dětí, si chtěli dva slovenští školáci užít trochu zábavy a vlezli do sadu, který patřil rodičům mladšího Martina. Starší Tomáš podle všeho řídil čtyřkolku a s kamarádem se chtěli trochu projet.

Stačila však pouhá chvilka nepozornosti a chlapci s vozidlem z nezjištěných příčin  skončili ve stromě. Velmi rychle byla k chlapcům zavolána pomoc, staršímu Tomášovi už se však život zachránit nepodařilo. Dvanáctiletý Martin skončil v nemocnici.

„Po silném nárazu do stromu utrpěl řidič vážné zranění. Lékař převzal do péče dvanáctiletého chlapce, který se vezl na čtyřkolce jako spolujezdec. Utrpěl zranění horní končetiny a krční páteře, byl při vědomí a byl transportován do nemocnice v Martině,“ uvedla mluvčí letecké záchranné služby Zuzana Hopjaková.

Zůstává nejasné, který z chlapců stroj řídil a je tak za nehodu zodpovědný. Podle záchranářů to byl Tomáš, který před pouhými několika týdny úspěšně složil přijímačky na střední školu. Jeho třídní učitelka ale tvrdí, že měl zlomenou ruku a nemohl s ní tedy hýbat.

Ať už to bylo jakkoli, následky tragédie to nezmění. Tomášova třídní učitelka dokonce pustila jeho spolužáky ze školy domů. „Měla jsem ho velmi ráda, oblíbený byl i u spolužáků. Ve škole měl výborné výsledky, byl to chlapec s dobrým srdcem,“ svěřila se truchlící pedagožka slovenskému titulu Nový Čas.

Kvůli uctění jeho památky dokonce třída zrušila výlet, na který měli na konci školního roku jet. „Teprve nedávno ho přijali na střední školu do Považské Bystrice, kde se měl vyučit na strojaře,“ sdělila učitelka. „Policie začala trestní stíhání ve věci přečinu usmrcení v souběhu s přečinem ublížení na zdraví,“ uvedla policejní mluvčí Jana Balogová.

Motorkář se střetl s osobákem, skončil na střeše jeho auta.

Tamara123 ( 4. června 2017 21:50 )

To je jednoduché, zavolejte si rodiče a oni Vám odpoví, kdo a proč jim dali přístup ke klíčům od 4kolky a umožnil jízdu. Pak jim zbydou oči pro pláč a dobře jim tak ( pokud se jich nechtěli ovšem zbavit, když se o své děcka nestarají !!!! )

Hidden-object ( 4. června 2017 20:07 )

Jen tak dal děti!!!

zednik ( 4. června 2017 13:51 )

Klukům ani tak nechyběly zkušenosti a štěstí jako zodpovědnost, sebeovládání, trocha selského rozumu a pevná rodičovská ruka. Že ty jsi se v 19 choval jako blb a ještě to přidáváš k dobrému jako "mladickou hloupost" je na pováženou. Asi jako nějaký tatík, co 3 z mravů syna komentuje, "no a co a já ji měl taky". Skromě ale nedodá, že má ale už tři zářezy v trestním rejstříku...

zednik ( 4. června 2017 13:45 )

Myslím, že je úplně jedno z z těch dvou přechytralých chlapečků řídil. Oprávnění stejně asi neměl ani jeden.

odol ( 4. června 2017 12:15 )

Niekedy sa hovorilo: Vedu a techniku mládeži! Dnes je všetkého dostatok a motorky a 4 kolky sú absolútnou drogou pre dnešných mladých...No problém je asi inde:Mladí ľudia neuznávajú autority,neuznávajú zákazy príkazy.Často to vidia v rodine,keď rodičia spochybňujú autoritu učiteľov,policajtov,úradov a mladí vidia,že nie všetko treba rešpektovať,dodržiavať zákony a niektoré veci sa dajú takzvane ,,odrbať,,! Aj otec porušil ,,11 prikázanie,, a podľahol prosíkaniu a udalosti potom nabrali nie dobrý spád.A tomu sa hovorí v Čechách: Pozdě bycha honiti!!! S takýchto udalostí je potrebné sa poučiť aby to malo nejaký význam a nie len smútok.Učenie sa na cudzích chybách je menej náročné ako na svojich...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání