Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ŠOKUJÍCÍ FOTO: Kráska (18) přišla o obličej po zákroku u zubaře. Váží 38 kilo a bojuje o život

Autor: shp - 
8. března 2017
13:28

Krásná dívka Suth Ret (18) z Kambodži šla k zubaři na vytržení zubu. V podstatě banální zákrok se však změnil v horor a boj o život. Rána se totiž zanítila, a protože nebyla rychle léčena, dostala se do ní maso požírající nekróza. Dívka přišla nejenom o svou krásu, ale i o téměř celý obličej.

Vytrhnout zub si nechala Suth v prosinci loňského roku. Rána se zanítila a dívka dostala zánětlivé onemocnění vedlejších dutin dýchacích cest zvané sinusitida. Léčba nebyla dostatečně rychlá a dívce začala obličej požírat buňky a tkáň devastující nekróza.

Infekce se dostala i do krevního oběhu. Minulý týden byla dívka převezena v kritickém stavu do nemocnice ve Phnompenhu, kde se jí věnuje tým německých i domácích lékařů. Stav dívky je tak vážný, že dokonce není jisté, zda přežije. Je však statečná a bojuje ze všech sil. Váží však pouze 38 kilogramů.

O dívku se nyní stará její známá a kanadská emigrantka Yulia Khouri, která žije ve stejné vesnici jako Suth. Založila dokonce i online sbírku, aby získala peníze na náročnou léčbu a léky. „Když jsem ji viděla, nemohla jsem nečinně koukat a musela jsem jí pomoci,“ řekla Yulia.

Byla plně při vědomí během toho všeho, ale neví, jak moc je velký rozsah zranění na jejím obličeji. Nedokážu si představit, jakými bolestmi si musela projít. Před třemi měsíci byla 100% zdravá. Jenom kýchala a nyní nemá obličej,“ pokračuje Yulia.

Léčba je náročná. Suth se snaží zachránit tým složený ze 40 lékařů. „Je to závod proti času, ale je stabilizována. Snažíme se vybrat nějaké peníze, které by pomohly s jejím zotavením,“ uzavřela Yulia. Až Suth zjistí, jak jsou její zranění vážná a že přišla o obličej, je možné, že se psychicky zhroutí.

Pozor, některé fotografie mají drastický charakter!

Podívejte se, jak se transplantuje obličej.
Video  Tenhle muž letos podstoupil unikátní transplantaci celého obličeje. Díky tomu stále žije. V úterý se poprvé ukázal na veřejnosti.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

mikes15 ( 8. března 2017 16:44 )

No já taky poctivě platil zdravotní pojištění a zubařka mě zničila tak, že mi nezbylo ni jiného, než vyhledat zubaře, který si nechává zaplatit vše hotově.

agfor ( 8. března 2017 16:13 )

 Tohle se stalo v rozvojové Kambodži. Já v rozvinutém Česku přišel díky zubaři o sluch. Rozdíl je v tom, že v Kambodži se nikdo nemusí nechat vydírat dobytkama z VZP.

Zobrazit celou diskusi