Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka (16) si chtěla obarvit obočí. Skončila s popáleninami a málem oslepla

Autor: bk - 
14. února 2017
21:54

Šestnáctiletá Tylah Durie se rozhodla, že si obarví své obočí. V drogerii proto koupila obyčejnou barvu na vlasy. Po její aplikaci však nastala u dívky nečekaná alergická reakce, která jí v oblasti obličeje způsobila obrovské popáleniny. Mladá Britka dokonce málem přišla o zrak.

Jen pouhý den po aplikaci barvy se stalo něco strašného. Dívce tvář náhle zčervenala, pálila ji a začala natékat do obrovských rozměrů. Po ranním probuzení nebyla Tylah ani schopná otevřít oči. „Probudila jsem se téměř slepá. Moje oči se proměnily ve dvě velké boule a navíc byly zalepené obrovským množstvím hnisu,“ řekla dívka pro web Mirror.uk a dodala, že po celou dobu cítila obrovskou pálivou bolest a rovněž jí začaly vypadávat řasy.

To ovšem nebylo všechno. Poté, co byla Tylah hospitalizována a obrovské otoky kolem očí opadly, čekalo ji další nepříjemné překvapení. Barva dívčiných očí změnila barvu a z modré se náhle stala brčálově zelená.

Lékaři celou věc diagnostikovali jako alergickou reakci na p-fenylendiamin (PPD), který je běžnou součástí barev na vlasy. Tato látka není sama o sobě nebezpečná. Pro dívku ovšem byla. Pokud by navíc barvy použila mnohem víc, alergická reakce mohla být smrtelná.

Je všeobecně známo, že pokožka některých lidí může být na určité látky citlivá. Proto je vždy dobré dané kosmetické výrobky předem otestovat na malém kousku kůže. „V životě by mě nenapadlo, že mohu mít tak silnou alergickou reakci. Nikdy dřív jsem takový problém neměla,“ řekla Tylah, která zajisté už stejnou chybu nezopakuje.

fotrpjotr ( 14. února 2017 23:01 )

Super make-up.

Zobrazit celou diskusi