Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tvrdý byznys: Kůň padl vyčerpáním, když vozil turisty po městě

Autor: els - 
4. března 2017
13:33

Kůň Max zapřažený do kočáru najednou klopýtl a upadl. Chvíli nato se zvedl, ale po několika krocích se znova skácel vyčerpáním k zemi a zůstal ležet. Nebohé zvíře prý těžce dýchalo a nevypadalo, že je ve stavu, aby mohlo vykonávat nějakou práci.

„Pouze zakopl“, začal okamžitě vysvětlovat řidič kočáru v New Yorku, ve kterém vozí turisty po městě. „Jeho noha se zasekla v malé prasklině v asfaltu. Pak upadl. To se koním stává pořád, když mají nové podkovy a necítí se v nich úplně pohodlně,“ dodal.

Toto vysvětlení však nebylo dostačující pro mluvčí Nyclass Jill Carnegie. „Na základě očitých svědků víme, že kůň těžce dýchal a pak se zhroutil na bok. Trvalo mu nějakou dobu, než se dal dohromady, ušel několik roků a znovu upadl. To opravdu nevypadá na koně, který pouze upadl,“ dodala Carnegie.

Bohužel však Maxova kauza není ojedinělá. Na podzim loňského roku se čtrnáctiletý kůň jménem Norman rovněž zhroutil na zem uprostřed dopravy kvůli vyčerpání.

Řidič kočáru neměl absolutně pochopení, a tak na ubohé zvíře začal ještě křičet. Rovněž i Normanův majitel řekl, že kůň pouze klopýtl a upadl. Není však divu, že koně jako Max nebo Norman kolabují uprostřed ulice.

Tento byznys s kočáry je celkově ke zvířatům velmi tvrdý. Koně musejí stát průměrně devět hodin na asfaltu, být zapřaženi v nepohodlném postroji a tahat kočár v městském provozu. Kromě toho musejí dýchat výfukové plyny a často jíst potravu smíchanou s holubími výkaly.

sores ( 5. března 2017 16:19 )

Lidi jsou fakt hnusný tvorové, takto zacházet se zvířetem. Vůbec se nedivím že se o nás už říká divnolidé. Zvířata jsou stejná jako lidi jen mají jiné potřeby a 4 nohy. A jsou mnohem lepší nežli divnočlověk.

bleskbulvar ( 5. března 2017 12:30 )

Zakázat to kruté týrání zvířat!!! Souhlas. Kdo se chová ke zvířatům krutě, nezaslouží si nic jiného, než podobné zacházení. A s těmi přimigranty jsem pro.

subrosa1976 ( 4. března 2017 20:18 )

Ten kdo provozuje takový tip podnikání se zvířaty je hajzl a tyran, zakázat podobné věci a majitele zapřáhnout. Je to šílený! Chudáci zvířata!!!!

Dagu69 ( 4. března 2017 20:06 )

Bič na ty lidi, co do toho kočáru nasednou a nechají si vozit *** a nemají soucit s ubohým zvířetem!!!

jameson ( 4. března 2017 20:02 )

 Koně lze využít snad už jen v dřevařství, při stahování dřeva ve špatně přístupné terénu. V dopravě jsou dávno zbyteční, na mléko je chovat nikdo nebude a ani konina není zrovna chutné maso. Vypustit do přírody je nelze, protože jsou přešlechtění. Takže zbývají dostihy, tahání kočárů, nebo vozit "ekoturisty" na "ekofarmách". Ale kdyby přišel hlad, budou se hodit. Dnes na ČT2 v dokumentu o WW1 říkali, že během bitvy u Verdunu denně řečníci porazili 3000 koní.

Zobrazit celou diskusi