Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kruté video: Benešovský statkář najížděl autem do vlastních koní

Autor: aba - 
17. února 2017
16:45

Situace s týráním koní v Jankově začíná být ještě vyhrocenější. Chovatel Jiří Vondruška tu má stádo koní, které ale zanedbává, a tak na místo pravidelně dojíždějí dobrovolníci se o zvířata postarat, odchytnout je a převést do lepšího prostředí. 

Vondruška i se svou dcerou jsou ale agresivní a ve čtvrtek nabrala situace na otáčkách. V odpoledních hodinách přijel muž na pozemek s koňmi, kde byli i dobrovolníci, a se svým jeepem začal najíždět do stáda a rozhánět ho. Nebral žádné ohledy na zvířata a několik koní mu skoro skončilo pod koly auta.

„Pan Vondruška v odpoledních hodinách, což bylo největší překvapení tady toho, což si myslím, že bylo z toho důvodu, že předpokládal, že už tam nebude televize, najížděl do stáda koní, nabral jedno hříbě, rozjel mi tam pásku, kterou jsme měli připravenou. Lidi tam prostě se mu stavěli před auto, začali mu brát za dveře, a kdyby se mu opravdu nepostavili před auto, tak by nezastavil,“ komentovala celou situaci pro televizi Prima Lucie Kraifová, dobrovolnice při odchytu a svědkyně události.

„On byl natolik rychlý, že ty koně tlačil před sebou, a viděla jsem, jak z levé části nárazníků přeletělo hříbě, tím si rozbil to auto,“ říká jiná svědkyně incidentu. Muž kromě koní ohrozil i dobrovolníky, kteří byli na místě. „Když najížděl do koní, tak koně okolo sebe kopali, jeden z dobrovolníků byl pokopaný, musela ho odvážet záchranka,“ řekla Anna Horáková, veterinářka.

Lidé za autem běželi, snažili se Vondrušku zastavit a zpoza volantu ho nějak vytáhnout. Nakonec ale dobrovolníci i úředníci dostali strach, co by muž koním mohl udělat přes noc, a tak celé stádo převedli na vzdálenější louku, která už Vondruškům nepatří.

zednik ( 17. února 2017 19:09 )

Ten majitelm i jeho dcera jsou zlí, zlomyslní a bezcitní lidé. Oba jsou asi duševně nemocní. Pak je zavřít na uzavřené oddělení , a měli by jim sebrat okamžitě řidičáky. Nechápu jak může mít doma celý arzenál zbraní ! Naštěstí jak teď říká Prima, koníci jsou už v bezpečí. Ale ty přerostlá kopyta - to je hrůza.

DBBS ( 17. února 2017 18:02 )

Kde je celé jméno ? Adresa ? .....ten *** by měl viset na první větvi ... nebo i s tou svou vymr.danou čubkou upálit ...na benzín přispěju !

ivuska1 ( 17. února 2017 17:33 )

ivuska1 ( 17. února 2017 17:31 )

Nemuzeme spolehat na zakony, jsou spatne. Lidi budou muset vzit spravedlnost do svych rukou a takovehle krute bestie LYNCOVAT !!!!

oliiiii3 ( 17. února 2017 17:14 )

Co je to dnes za skurveny lidi, nestiti se niceho, chudaci zvířata.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání