Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miu (1) zabíjí špína, nemocnice vinu necítí!

Autor: Jitka Žigová, Kjos - 
8. února 2011
17:05

Umírá! Tohle děsivé slovo vztahované k holčičce Mie (1) musela v úterý několikrát vyslechnout u hradeckého soudu její matka Leona Hradická z Novobydžovska. Nakonec se rozplakala. Spolu s manželem Bronislavem se přišla soudit s hradeckou nemocnicí o šestimilionové odškodné za čekání na zbytečnou smrt dítěte. Nemocnice však vinu odmítá, stejně jako zaplatit odškodné.

Po porodu zdravá holčička, která se narodila jako dvojče sestřičky Tinky, se nakazila v inkubátoru. Infekci na ni přenesly zřejmě špatně vydezinfikované ruce personálu. Nemocnice na to ale říká: „Nejsou důkazy, nic nedáme!“

Miin případ skončil před soudem kvůli neserióznímu jednání špitálu. Vyjádření nemocnice manžele Hradické několikrát ranilo a šokovalo. Nejdříve se rodiče zhroutili, když jim lékař asi pátý den po narození miminka oznámil zjištění nákazy a řekl, aby počítali s tím, že jim dcera umře už v dětském věku. „Vysvětloval, že ji mohla napadnout bakterie, která se nachází ve vodovodním potrubí a je odolná dezinfekcím. Položilo nás sdělení, že z dcery bude něco jako medvídek, a ne člověk,“ vzpomínal otec dítěte.

Nemocnice je pak ranila po jednání, kde navrhla mimosoudní dohodu a zaplacení dvou milionů korun. Nic jim ale nedala. Vzala jim tak naději, že Mie, která má poškozený mozek, takřka nevnímá a nehýbe se, vybudují vhodný pokoj, najmou si ošetřovatelku a ona dožije s nimi, a ne v kojeneckém ústavu.

„To nebyla neserióznost. Snažili jsme se, ale prostě to nevyšlo. Nedohodli jsme se s pojišťovnou,“ sdělila právní zástupkyně nemocnice u soudu, kde však již odmítla jakékoliv odškodnění. „Pravděpodobnost, že se dítě nakazilo nemocniční infekcí, je sice vysoká, ale nebyla prokázána. A pochybení zaměstnanců se nezjistilo. Nelze vyloučit, že nákazu dítě dostalo už v těle matky,“ uvedla dokonce právnička. Soud vynese konečný verdikt nejspíš v pátek.

stefa ( 10. února 2011 16:27 )

To neznamená když máš děti pod čepcem jak ty píšeš,že se tě nebo jich netýká nozokomiální nákaza.Kdyby to tvůj mozeček nepobral tak to je infekce získaná v nemocnici.Nozokomiální nákaza se může týkat všech kteří mají slabší imunitu a pobývají z jakýchkoliv důvodů v nemocnici kde můžou tuto nákazu získat.Jak tak koukám tak celá tvoje rodinka je asi mimozemského původu která v životě nezastoná a nebude potřebovat doktora nebo hospitalizaci.K takové mimozemské a geniální rodince gratuluji

juriska ( 10. února 2011 11:29 )

Na každýho jednou dojde,i na tebe ty chytráku. Takový *** jako ty to maj spočítaný už předem!

kamil15 ( 10. února 2011 07:51 )

Jasně já souhlasím až bude kůli doktorům umírat tvoje dítě pejsanková,nebo tvým blízkým to budeš jinak argumentovat.Takovým svi....jako ty to přeju!!!Seš nechutná!!! Pejsankova HAF,HAF...

juriska ( 10. února 2011 07:31 )

Pejsanková takovým bezohledným a zlým lidem jako jsi ty přeju aby se ti stalo to co této rodině. Až ti bude umírat dítě kůli chybě lékařů a sester pak uvidíš!!!

sova13 ( 9. února 2011 15:23 )

Sice už je to slabší. Hodilo mi to jenom 750 kč, ale pokračuj. Každá koruna dobrá.

Zobrazit celou diskusi