Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Místo přidání na platu už druhý vyhazov: Ředitelka nerespektuje zákon!

Karel Šindelář dvakrát vyhrál soud, přesto se cítí poražený. Zato ředitelka Dětského domova v Mostě Marcela Stütz si z prohraných stání těžkou hlavu nedělá
Karel Šindelář dvakrát vyhrál soud, přesto se cítí poražený. Zato ředitelka Dětského domova v Mostě Marcela Stütz si z prohraných stání těžkou hlavu nedělá  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová, Kšim - 
1. listopadu 2010
12:22

Za 20 tisíc měsíčně seďte doma, hlavně nechoďte do práce! Z tohoto výroku, který uslyšel od ředitelky mosteckého dětského domova Marcely Stütz, je stále Karel Šindelář (59) v šoku. Ten totiž vyhrál už podruhé soud pro neplatnost výpovědi, kterou dostal právě od této ředitelky.

Krajský soud zamítl její odvolání. Karel Šindelář se těšil do práce. Paní ředitelka ho nyní ale vykopla podruhé.

„Zavolala mi, abych se přišel dohodnout. Minulý týden mi dala podepsat platový výměr a abych přišel 27. října. Těšil jsem se, že mi řekne, kdy mám nastoupit. Místo toho mi dala podepsat výpověď,“ řekl zklamaný Šindelář.

Za dvacet tisíc prý může sedět doma

V ní stojí, že po dva měsíce výpovědní lhůty mu poběží plat a dostane tři měsíční odstupné. Jeho přítomnost na pracovišti není nutná. „Ve školství se šetří a já mám sedět za 20 tisíc měsíčně doma, jen aby paní ředitelka ukázala svou moc,“ míní muž.

„A proč bych takto nepostupovala. Nemám pro něj práci,“ odpověděla Marcela Stütz. Hlavu si nedělá ani z toho, že její nadřízený, Krajský úřad v Ústí nad Labem, by měl za její první výpověď Šindelářovi zaplatit přes sto tisíc a další náklady.

Z podnětu Blesku se kauzou začne zřejmě už v pondělí krajský úřad zabývat. „Budu to řešit s odborem školství,“ slíbila hejtmanka Jana Vaňhová. Ředitelka dala výpověď Šindelářovi poprvé v roce 2005 proto, že informoval média o tom, že chovanec (tehdy jedenáctiletý) v domově napadl vychovatelku a ředitelka jeho opakované, agresivní jednání zlehčovala a neřešila.

Podala kvůli tomu na Šindeláře i trestní oznámení pro pomluvu. Tu policie nezjistila, naopak v útoku chovance na vychovatelku zjistila násilný trestný čin. Odložila ho ovšem kvůli jeho nízkému věku.

w.mojko ( 7. listopadu 2010 21:46 )

Poznám v Prahe učiteľa-mimoriadne obľúbeného v kolektíve pedagógov,ako aj u žiakov.Školákom sa venoval celou dušou,až kým za ním neprišiel na toaletu /neboli oddelené pre pedaogov/ žiak 8.triedy s vyhrážkou,že ak ho nenechá prejsť z predmetu,ktorý vyučoval,udá ho pre opakované obťažovanie na toalete...Z WC odišiel s hlukom, aby si žiaci zapamätali,že tam boli sami dvaja. Učiteľ bol z toho na infarkt a napriek tomu,že by sa za neho kolektív zaručil,pošramotenú povesť s otáznikmi nikto neočistí. Žiak bol synáčik zbohatlíkov, grázel a hrozilo mu prepadnutie z viacerých predmetov.Tento pedagóg sa zveril riaditeľovi aj kolegom, ale nikto nevie,čím vydieral ostatných učiteľov.Každý ho radšej nechal prejs´t so štvorkami. Učitelia nemajú v dnešnej dobe právomoci ani spôsob obrany.

w.mojko ( 7. listopadu 2010 21:36 )

zaza30 ( 2. listopadu 2010 12:52 )

ty vogo, to je bordel!!! Chlap chce spravedlnost a ta .... se mu drze vysmívá!! Ta měla letět z toho děcáku na dlažbu, krá..sa jedna!!

gogo ( 2. listopadu 2010 10:55 )

Milý pane gevi.... jsem rád že jste můj častý oponent, ale v mém příbuzenstvu je příliš učitelů na školách základních, středních i na školách zvláštních. takže to co píši, není jen nějaký můj teoretický názor, ale je to bohužel skutečnost a názory citované dle praxe učitelů v mém okolí. Tresty fyzické zavedeny být samozřejmě také mohou. Nebyli bychom jedinou evropskou zemí, která by takto konala. Politici by měli především vytvořit finanční podmínky, které by umožňovaly učitelům důstojné platy, které by do školství zapojily i muže (kteří dnes pedagogické školy sice absolvují,ale pak jdou pracovat z finančních důvodů zcela jinam) a dále by měli vytvořit zákony, které by umožnili učitelům zcela jiné pravomoce, které dnes tito nešťastníci zoufale postrádají. Dále není od věci i otázka školních stejnokrojů, které by zabránily bohatým žákům se vytahovat na chudé a případně je šikanovat..Jak se říkávalo – spadnul by jim trochu hřebínek… Přísný zákaz nošení mobilů do školy. Atd. atd… Opět bychom nebyli jedinou evropskou zemí která by tak učinila.. Ale není zde absolutně žádná politická vůle… Jak by vypadal asi žáček bohatého poslance, kdyby musel chodit stejně oblečen jako dítko chudé, že ? Je toho mnoho co by se dalo pro vylepšení stavu školství udělat. Kdyby se chtělo. Ale ono se úmyslně a zoufale nechce. Podrobněji již dnešní stav školství nemíním v bulváru probírat. I když jeho stav bulváru odpovídá….

anamora ( 1. listopadu 2010 23:14 )

paní řídící má výzor na.cistky, ne že by nebyl na místě, škoda, dobré je, že tělem nemate, člověk hned cítí na čem je. A propak mít chlapa v takovém zařízené že? A paní Vaňhová...to bude řešit....no tak uvidíme....školství v ústeckém kraji se řešívá dost záhadně...

Zobrazit celou diskusi