"Můžu potvrdit, že spolupráce se Stanislavem Brunclíkem byla ukončena,"sdělila Blesku.cz mluvčí Novy Michaela Fričová.

"Důvodem je optimalizace procesů v televizním a internetovém zpravodajství a publicistice, které v současné době procházejí rozsáhlou restrukturalizací a nastavováním nové organizace práce. Tyto změny souvisí s nedávnou akvizicí zpravodajské agentury Mediafax a jejím začleněním do redakcí TV Nova," dodala Fričová.

Přes letní prázdniny se na Nově nebudou vysílat publicistické pořady V ohrožení života 112, Občanské judo a také Víkend. Jak už je v televizi Nova zvykem, tak tyto pořady nejspíše následně i zaniknou. To je zřejmě i důvod, proč dochází k propouštění.

"V souvislosti se změnou struktury řízení sekce zpravodajství a
publicistiky funkce Stanislava Brunclíka zanikne. Jeho odpovědnosti a
povinnosti přebírá ředitel sekce," řekla mluvčí TV Nova Michaela Fričová.

Brunclíkova zpravodajská kariéra začala v roce 1993 ve zpravodajství České televize. Na Nově připravoval a moderoval pořad Střepiny. Má ženu Lucii Alexovou, s kterou je již bezmála 10 let.

Fotogalerie
1 fotografie

Stejný osud jako Brunclíka potkal i reportérku Vandu Rajnochovou (32). Ta na Nově od pátku už také nepracuje! Reportérka tak doplatila na to, že opakovaně moderovala předvolební akce Ivana Langera.

„Považujeme to za zcela nepřípustné. Reportérku jsme stáhli z obrazovky,“ uvedla v dopoledních hodinách mluvčí Novy Michaela Fričová. Zanedlouho poté byla Rajnochová propuštěna.

A kdo bude další? Spekuluje se o šéfredaktorovi zpravodajství Petru Mrzenovi, který by měl údajně obdržet výpověď v následujících dnech.