Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka se synem: Na pomoc čekali šest dlouhých hodin!

  • Autor: Jana Chmelíková,Tomáš Brych,jak - 
    10. 8. 2010
    05:00

    Ty fotografie ze zatopené Chrastavy dojaly všechny. Zoufalá maminka chrání své dítě. Eva Zelinková (30) se čtrnáctiměsíčním synkem Adámkem z Chrastavy se po šesti hodinách čekání dočkali záchrany a člun je odváží ze zatopeného domu. A potom ta úleva, když se dostali do bezpečí.

    Eva Zelinková se do Chrastavy přistěhovala před čtyřmi lety. Rodina žije v domku v centru města kousek od říčky Jeřice. Ta má obyčejně na šířku kolem deseti metrů a vody po kotníky. V sobotu před polednem se ale městem náhle valila řeka široká až tři sta metrů!

    "Nikdo nám nic neřekl"

    „Ministr John říkal, že jsme neposlouchali pokyny k evakuaci a chránili majetky, ale nám nikdo nic neřekl. Volali nám až příbuzní, ale to už byla voda v domě,“ zlobila se Eva Zelinková.

    Během chvíle voda stoupla až po ramena. „Celé přízemí je zničené, parkety, nábytek,koberce, kuchyně, " vyjmenovávala zoufalá žena.

    Celých šest hodin marně volala o pomoc. Sama se synem nebyla schopná se z domu dostat. „O život jsem se nebála. Prostě jsme museli čekat. Říkali, že lidi jsou i jinde,“ vyprávěla.

    Po nekonečných šesti hodinách se dočkala. Člun ji i malého Adámka převezl do bezpečí. „Pak nás odvezli do Domova mládeže v Liberci. Syn je teď u babičky v Jilemnici. A já se přišla podívat, co zbylo z domu. Je pojištěný, ale co a kdy dostaneme, netuším,“ dodala Eva Zelinková.

hadan ( 10. srpna 2010 10:02 )

Opět redaktoři perlí. Matka s dcerou volala o pomoc a dcera se jmenuje Adámek ? No nic, už si zvykám na ty jejich bludy, hlavně že je matka se synem Adámkem v bezpečí.

Zobrazit celou diskusi