Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smolensk Poláky nepoučil: Opět v jednom letadle!

Polské vládnoucí elity opět letěly jedním letadlem.
Polské vládnoucí elity opět letěly jedním letadlem.  (Autor: Fakt.pl)
Autor: Fakt.pl, rvs - 
23. června 2010
15:20

Ani po letecké tragédii ve Smolensku se polské vládní elity nepoučily! Na palubě letadla do Afgánistánu spolu letěli předseda dolní komory parlamentu Bronislaw Komorowski, šéf diplomacie Radoslaw Sikorski a ministr obrany Bogdan Klich.

Při pádu polského vládního letadla v ruském Smolensku, při kterém zahynulo 96 osob, včetně nejdůležitějších vládních a armádních funkcionářů. Mezi nimi byl i prezident lech Kaczynski a jeho manželka.

To, že v jediném letadle spolu letělo tolik lidí, extrémně důležitých pro polský stát, bylo v době po havárii z mnoha stran důrazně kritizováno a označováno za zbytečný hazard. Přesto se podobný scénář nyní odehrál znovu.

Tři z nejdůležitějších lidí v zemi, maršál Bronisław Komorowski, ministr zahraničí Radosław Sikorski i ministr obrany  Bogdan Klich letěli do Afgánistánu ve stejném letadle.

Na věci nic nemění, že tentokrát nebylo pro cestu použito letadlo Tupolev TU-154, ale nový brazilský letoun Embraer. Vzhledem k tomu, do jak nebezpečné země se polské letadlo vydalo, se rozhodně jednalo o podobný hazard, jako při dubnové cestě do Smolenska.

Zdroj: Fakt.pl

Trosky letadla po pádu nedaleko Smolenska Trosky letadla po pádu nedaleko Smolenska | Fakt.pl

nextapache ( 25. června 2010 07:43 )

Ale zase poslat tam 3 letadla? To by zruinovalo. Já bych poslal na vyhlídkovou cestu kolem světa celou momentální koalici.John by mohl pilotovat, Kalousek by měl na starosti padáky....

Zobrazit celou diskusi