Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rumunská média: Letadlo zlikvidoval Putin

Vladimir Putin a Donald Tusk uctili památku katyňských obětí.
Vladimir Putin a Donald Tusk uctili památku katyňských obětí.  (Autor: ČTK)
Autor: Fakt.pl, oj - 
21. dubna 2010
12:59

"Putin si nenechal ujít příležitost odstranit tolik nepřátel najednou. Tragickou nehodu prezidentského speciálu Lecha Kaczyńského s mnoha zástupci polského vedení na palubě by mohla mít na svědomí ruská tajná služba," spekulují rumunská média.

„Letecká katastrofa u Smolensku, při které zahynulo 96 osob včetně polského prezidenta Lecha Kaczyńského, je vzhledem ke zkušenostem a připravenosti pilotů a modernímu vybavení naprosto nevysvětlitelná,“ píše rumunský Global News.

Vyzkoušeli elektromagnetickou zbraň?

Agentura, s odvoláním na informace získané na polském ministerstvu obrany, uvádí, že v okolí ruské vojenské základny probíhaly testy elektromagnetických zbraní, které mohou ovlivnit nejen chod motorů ale i všechna elektronická zařízení na palubě letadla.

V hlavní roli agent KGB Putin

„Nikdy nebylo nad územím Ruska v blízkosti testovaných elektromagnetických zbraní tolik nepřátel na palubě letadla. Byla to příležitost, které mohl bývalý vysoce postavený agent KGB Putin využít. Je to ústřední filozofie ruských tajných služeb od carské „Okhrany“  do dnešního dne,“ píšou dále Rumuni. Pro bývalé KGB, dnešní FSB, je likvidace vojensko-politických představitelů nepřátelského státu v podstatě rutinní akce, uvádí agentura.

Moskva prý také předpokládala, že na palubě bude i bratr Lecha Kaczyńského Jaroslaw. Ten ale kvůli špatnému zdraví jejich matky na palubě nebyl. To, že Jaroslaw přežil, by mohlo přinést Putinovi velké problémy, zakončuje svou spekulaci rumunský Global News.

marais ( 2. května 2010 15:18 )

No a mlhu si taky objednal putin a že nechtěli k vůli časovému presu přistát jinde taky zavinil putin?To jsou jen NEPODLOŽENÉ kecy.

lexanek ( 23. dubna 2010 23:32 )

podívejte se na http://efakta.w.interia.pl/adrij.html, zajímavé že Putin nebo kdo jiný?

socialnidemokrat ( 23. dubna 2010 10:01 )

ZE VSEHO NEJHORSI JSOU TRPASLICI

anasyi ( 22. dubna 2010 14:43 )

guleman,ja pisu srozumitelne,akorad,ze moje klavesnice nezna hacky Ale administrator rozumi i bez hacku

anasyi ( 22. dubna 2010 14:40 )

nextapache,tak to jdi rozchodit ju?

Zobrazit celou diskusi