Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ovčáček udělal velký životní krok. Hovornému mluvčímu z něj není do řeči

Autor: kal - 
10. září 2018
17:05

Znáte ho jako tvář a hlas, které promlouvají za prezidenta Miloše Zemana. Jiří Ovčáček své vlastní nitro a osobní život ale důsledně skrývá, snad kromě občasných fotek z výletů o dovolené. Teď ale přišla jedna výjimka a týká se rovnou Ovčáčkovy cesty k Bohu. Prezidentský mluvčí se totiž rozhodl přestoupit z Církve československé husitské do římskokatolické církve.

„Telefonní linka z pekla je v posledních dnech přetížená. Přístroj na stole velekněze neomarxismu zvoní od rána do večera!“ rozohnil se začátkem srpna Ovčáček, když mu nebyla po chuti slova katolického kněze Tomáše Halíka, který tehdy mimo jiné kritizoval populisty a strašení uprchlíky. V tom je přitom Ovčáčkův šéf, prezident Zeman, mistr. Teď je jasné, že hradní mluvčí peklo dobře zná. Minimálně z biblických textů.

„Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček se rozhodl přestoupit z Církve československé husitské (CČSH) do římskokatolické církve. V neděli 2. září přijal svátost biřmování při bohoslužbě v kostele svatého Jakuba v Hostivicích. Obřad vedl administrátor farnosti a osobní tajemník arcibiskupa Dominika Duky Milan Badal,“ informoval web Christnet.eu.

Prezidentův mluvčí, který je v jiných případech velmi hovorný, v otázce své náboženské životní změny mnoho neřekl. „Jde bytostně o moji osobní věc,“ reagoval pro Christnet.eu. Obě církve si uznávají platnost křtu.

Prusvihjeze ( 11. září 2018 20:56 )

I Vy byste udělal dobře, si přečíst, co je napsáno shora.

Prusvihjeze ( 11. září 2018 20:54 )

Ve Vašem případě, by bylo nutné se podívat na hořejší příspěvek.

Prusvihjeze ( 11. září 2018 20:52 )

Bylo by dobré, podívat se na příspěvek nahoře.

Prusvihjeze ( 11. září 2018 20:37 )

Rozdíl je, že Staré pověsti české sepsal jen Alois Jirásek, ale onen Starý a Nový zákon zapříčinil Bůh, tím že inspiroval kolem 40 autorů, kteří sepisovali více méně nezávisle na sobě po dobu několika tisíciletí v 66 knihách integrovanou, křížově referenční informační data bázi, která má původ mimo náš časoprostor a obsahuje všechny nutné údaje, jak může smrtelný člověk uniknout osobní záhubě a po ní přicházejícímu soudu, ale i o budoucnosti světa a o nastávajícím tzv. Velkém soužení, které vypukne před tím, než Ježíš znovu přijde a nastolí své věčné a spravedlivé království. http://www.khouse.org/articles/2013/1123/

Prusvihjeze ( 11. září 2018 20:33 )

Ty organizované církve způsobují svými průšvihy, že se normální lidi stále více zatvrzují proti pravdě. Tím pádem vylévají normální malí lidé děťátko Ježíška i s vaničkou, a tím ztrácí naději, že jim může být Ježíšem pomoženo. V něm je jediná naděje pro člověka do budoucnosti. Jen jeho krev může zachránit od soudu, který každého čeká. Těm, kdo to způsobují by bylo lépe, kdyby jim byl uvázán mlýnský kámen na krk a byli vrženi do nejhlubšího moře nebo kdyby se nikdy nenarodili. Ale krev Kristova je stále silná a omývá od všech hříchů, a to je životně důležité, protože mzdou hříchu je smrt, tělesná, ale i věčná, duchovní. Je ale nutné dosáhnout tzv. znovuzrození, tzn. žít progresivně novým životem, ke kterému Ježíš dává upřímně věřícím sílu. Někdo tady řekl, že Bible jsou Staré pověsti hebrejské. Rozdíl je, že Staré pověsti české sepsal jen Alois Jirásek, ale onen Starý a Nový zákon zapříčinil Bůh, tím že inspiroval kolem 40 autorů, kteří sepisovali více méně nezávisle na sobě po dobu několika tisíciletí v 66 knihách integrovanou, křížově referenční informační data bázi, která má původ mimo náš časoprostor a obsahuje všechny nutné údaje, jak může smrtelný člověk uniknout osobní záhubě a po ní přicházejícímu soudu, ale i o budoucnosti světa a o nastávajícím tzv. Velkém soužení, které vypukne před tím, než Ježíš znovu přijde a nastolí své věčné a spravedlivé království. http://www.khouse.org/articles/2013/1123/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa