Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman „kašle“ na reprezentaci, ale lidem rozumí, tvrdí nový průzkum

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, AKu - 
4. dubna 2018
14:20

Lidé u prezidenta Miloše Zemana nejčastěji oceňují, že je v kontaktu s občany a zná jejich problémy a také že plní funkce svěřené mu ústavou. Naopak nejvíc jim vadí, jak dbá o vážnost a důstojnost svého úřadu nebo jak reprezentuje Českou republiku v zahraničí. Vyplývá to z březnového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Oproti loňskému průzkumu lidé hodnotí o něco kritičtěji Zemanovo plnění ústavních funkcí, kontakt s občany, ovlivňování vnitropolitického života a reprezentaci země v zahraničí. Mírně si polepšil v hodnocení toho, jak působí jako autorita u občanů. „Obecně je ve všech oblastech hodnocen lépe než v letech 2014 a 2015,“ uvedli autoři průzkumu.

V porovnání se svými předchůdci Václavem Havlem a Václavem Klausem hodnotí občané u současného prezidenta lépe to, že je v kontaktu s občany a zná jejich problémy. Naopak dlouhodobě hůře vychází Zeman při srovnání, jak prezident zastupuje zemi v zahraničí a jak dbá o vážnost svého úřadu.

S tvrzením, že Zeman je v kontaktu s občany a zná jejich problémy, souhlasilo v březnu 62 procent respondentů, opačný názor mělo 31 procent dotázaných. Názor, že plní své ústavní funkce, sdílí 57 procent lidí, nesouhlasí s ním 35 procent účastníků průzkumu. Přes polovinu veřejnosti negativně hodnotí způsob, jakým Zeman reprezentuje Česko za hranicemi, a 57 procentům oslovených vadí, jak dbá o důstojnost prezidentského úřadu. Zhruba rovnoměrně jsou rozloženy kladné i záporné pohledy společnosti na to, jak nynější prezident ovlivňuje vnitropolitický život a jak působí jako autorita u občanů.

Hodnocení Miloše Zemana ve všech oblastech stoupá s rostoucím věkem, pozitivněji ho vnímají voliči ČSSD, ANO a KSČM a nevoliči. Lepší hodnocení má na Moravě než v Čechách.

CVVM uskutečnil průzkum od 3. do 15. března mezi víc než tisícovkou lidí.

Video  Projev Miloše Zemana po opětovném zvolení prezidentem  - Bohumil Pečinka
Video se připravuje ...

mnpv ( 8. dubna 2018 17:27 )

11karel11: ...a že Zeman prochlastal na hradě o 80 milionů víc jak byl rozpočet nevadí. Nechápu, jak můžou být lidi tak hloupí a nevidět to. Tady nejde o humra a šneky, tady se prožírají miliony "prezidentem pro lidi" a jeho kumpány. To že se vyfotí občas s tlačenkou a jeho selka napíše, že pan prezident nejraději obyčejná jídla, že neutratí jeho družina vůbec nejvíc peněz v historii. Mozek používejte, mozek

11karel11 ( 4. dubna 2018 19:13 )

Pomluvy, urážky, osočování......pan prezident byl zvolen demokraticky a za 5 roků si zvolte třeba čerta.

steelheart ( 4. dubna 2018 14:50 )

pořád kydy proti Zemanovi - lidi si naštěstí myslí své!! pane prezidente, děláte to dobře! akorát toho Babiše pošlete do háje... je to křivák, který za pozornost nestojí, půjde proti lidem nakonec

lisakjirka ( 4. dubna 2018 14:43 )

Jestli tím *kašle na reprezentaci* nějakej tur myslí anální horolezectví do USA a EU ***e tak je to výbornej prezident !!! Lidi ho zvolili tak je dobře že mezi ně chodí a těm co se to nelíbí ať nám prd*l políbí. Kdopak si ten průzkum zadal-ODS TOP nebo KDU ???

11karel11 ( 4. dubna 2018 14:39 )

Máme prezidenta pro lidi a tak to má být. Škoda, že ostatní politikové tu nejsou pro lidi , ale jen pro sebe. ...........Humr, šneci, pravé šampaňské... za 9 tisíc. Tak z našich peněz obědvají politici TOP09 Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová s jejími kolegy z magistrátu města Prahy. Podívejte se na účtenku, kterou si tato starostka a zároveň místopředsedkyně pražské TOP 09 následně nechala proplatit úřadem městské části, což vedle účtenky potvrzuje i výdajový doklad. Peníze za účtenku byly vydány Dagmar Kropáčkové ze sekretariátu starostky. Nechápu, jak může mít TOP09 v Praze nejvyšší preference, to opravdu její voliči toto tolerují? Svrzenka je k dispozici. Prasata žerou ze státní kasy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa