Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Stropnický s milencem prchá na venkov. Koupili zámek za miliony?

Autor: Zuzana Zelenková, trm - 
12. srpna 2018
05:00

Bývalý předseda Strany zelených Matěj Stropnický utíká z Prahy. Se svým partnerem, hercem Danielem Krejčíkem, se stěhuje na venkov. Syn bývalého ministra obrany a známého herce Martina Stropnického oznámil změnu adresy na svém Facebooku. Byť se snažil zůstat tajemný a nový domov neukázal, zdá se, že mladý pár zvolil velmi nezvyklé místo. Rozlehlý zámek ze 17. století v Osečanech na Příbramsku.

Matěj Stropnický spolu s partnerem hercem Danielem Krejčíkem kupují zámek s obrovským pozemkem (6,7 hektaru) za miliony korun, s informací přišel web in-magazin.cz.

Zámek s pozemky se nachází v Osečanech na Příbramsku. Do pozemku spadá nejen zámecká zahrada, ale také lesy, hospodářské stavení a příjezdová plocha, zmiňuje web.

Stropnický s partnerem zároveň oznámili stěhování směrem ven z Prahy. „Stěhujeme se s Danem na venkov. Prahy jsem si prozatím užil a trochu bych řekl, že je to vzájemné. Kam, proč a co tam budeme dělat, o tom později,“ uvedl Stropnický na svém facebookoovém profilu a přidal také fotografii s milencem. Budou z mužů zámečtí pánové?

Stropnický to, že je gay, otevřeně přiznal až loni. To už byl jeho partnerem Krejčík. „Moje rodina to ví už dlouhá léta, zhruba od mých dvaceti. Já osobně jsem si chtěl chránit své soukromí. Hlavní důvod, proč tento rozhovor dělám, je, že chci dát stop spekulacím a veřejně promluvit. V české politice jsem zřejmě první, přestože je v jiných stranách taky řada homosexuálů,“ řekl tehdy Blesku Stropnický.

Pohnutý osud zámku

Stavba zámku se pravděpodobně datuje do 17. století, konkrétně do roku 1680. O 200 let později byl novogoticky přestavěn a začali se střídat majitelé. Ještě v roce 1928 rozlehlou budovu koupil lékařský spolek, který tady chtěl zřídit ozdravovnu. Jenže za druhé světové války byl vyklizen a po válce sloužil organizaci Zdravotnické zásobování. Na prodej byla nemovitost dlouho, ještě loni za zhruba 15 milionů korun. Kolik korun stál zámek s pozemky mladý pár, zatím není jasné.

klimap ( 13. srpna 2018 04:35 )

Je to kripl!

jikopec ( 12. srpna 2018 23:37 )

 To bude moc hezký,zámecký gay klub s podzemním Alcatraz.

marlen52 ( 12. srpna 2018 21:38 )

kdepak na to asi vzali nevypadaj nějak udřeně

buznazblesku ( 12. srpna 2018 20:41 )

V Čechách se skutečně velmi oteplilo, velmi. Je to znát všude..

naidka ( 12. srpna 2018 19:32 )

Zámek může dostat jiný název - U dvou buků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa