Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Novinář na sjezdu ČSSD nastříkal „pepřák“ do očí bezdomovcům. Vyvedli ho

Video se připravuje ...
Autor: kal, vei - 
18. února 2018
17:00

Spolupracovník veřejnoprávního Českého rozhlasu Štěpán Kotrba musel nedobrovolně opustit sjezd ČSSD v Hradci Králové. Před budovou KD Střelnice, kde vrcholné setkání sociálních demokratů probíhá, nastříkal zblízka do očí pepřový sprej bezdomovcům, kteří se od delegátů i novinářů snažili vyprosit něco na přilepšenou. Kotrba se hájil tím, že se cítil ohrožený, Český rozhlas od něj dává ruce pryč.

„Štěpán Kotrba, muž, co se tváří jako normální novinář a běhá po sjezdu ČSSD s visačkou ČRo, právě před budovou sjezdu napadl bezdomovce,“ popsala incident novinářka Respektu Ivana Svobodová na Facebooku.

„Martin Veselý s kolegou bez domova tu od rána postávají, vypráví si s lidmi, co chodí pokuřovat, občas vysomrují cigárko, jsou tu, protože prý volili ČSSD. Když s žádostí o drobné oslovili i Štěpána Kotrbu, ten vytáhl pepřový sprej a z pěti centimetrů jim ho nastříkal do očí. Cítil se prý napaden,“ uvedla Svobodová.

Bezdomovce u místa konání svého sjezdu minimálně někteří sociální demokraté tolerovali. Miroslav Poche jim podle Svobodové zajistil kávu a vodu.

„Pan Kotrba není zaměstnancem ČRo, je externím spolupracovníkem, který příležitostně vypracovává analýzy pro náš analytický tým,“ uvedl v reakci pro Blesk Zprávy mluvčí veřejnoprávního rozhlasu Jiří Hošna. „Pokud jde o ten incident, neznám detaily. Ale pokud by byl za hranicí etiky, morálky, zákona, Český rozhlas se od toho musí distancovat,“ podtrhl.

lalia ( 19. února 2018 16:37 )

No to je otřesné Kotrbo co jsi udělal.Bezdomovci jsou také lidi.Když jsi jim nechtěl nic dát,tak jsi měl odejít a nechat je být.To svědčí o tvém charakteru.

oltec ( 19. února 2018 09:22 )

bezdomovci dokáží být velice otravní tahají tě za bundu žebrají peníze tak se ani nedivím že se to stalo já z nich mám taky špatný pocit

oltec ( 19. února 2018 09:18 )

Markus máš pravdu pořád mu píšu ať už si ty tepláky vymění

Deneček ( 19. února 2018 04:31 )

Pěkně si popsal sám sebe.

santikxauz ( 19. února 2018 04:30 )

Kdyby se mu podařilo získat zajímavou zprávu,tak se od něho Český rozhlas distancovat nebude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa