Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ministr školství Plaga už nebude zastupitelem Brna. Nahradí ho Faltýnkův syn

Autor: ČTK, var - 
16. ledna 2018
16:06

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) se vzdal mandátu zastupitele města Brna. Nahradil ho Jiří Faltýnek, syn místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka. Slib složí 30. ledna, řekl novinářům primátor Brna Petr Vokřál (ANO).

Plaga byl na kandidátce hnutí ANO v komunálních volbách v Brně a získal zastupitelský mandát. Loni 13. prosince se stal ministrem školství, a proto ho nahradí Faltýnek mladší, který se do brněnského zastupitelstva nedostal a byl náhradníkem v pořadí.

Plaga byl v minulosti náměstek ministra školství pro řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu. O získání mandátu brněnského zastupitele pro Faltýnka se mluvilo už dříve. Hnutí totiž před dvěma lety vyloučilo ze svých řad tehdejšího radního Tomáše Kratochvíla, kterého kritizovalo za jeho práci. Kratochvíl sice rezignoval na funkci radního, ale mandátu, který by získal Faltýnek, se odmítl vzdát.

Kratochvíl skončil i u soudu, který mu dal podmínku za krácení daní u jeho nábytkářské firmy Toka. Podmínka ho však nenutí složit mandát.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

renataren ( 16. ledna 2018 18:41 )

To neděláš dobře Jaroušku... Dosazovat na teplá místečka své dětičky... Už jsi jako všichni ostatní tímhle... HNUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa