Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pirát Michálek: „Brutální“ Kalousek nejsem, Babiš ať si radši vyřeší své kauzy

Autor: info.cz, Pavel Štrunc, Mii - 
16. ledna 2018
10:50

Nový a „brutální“ Miroslav Kalousek. Takovou přezdívku dostal minulý týden od premiéra Andreje Babiše (ANO) předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek. Ten to ale odmítá a pobaveně říká, že jej nepřestává udivovat, co PR tým hnutí ANO dokáže vymyslet. Babiš by se podle něj měl radši zaměřit na vyšetřování svých kauz a měl by vyjasnit, jakou roli v nich hrál. Spis Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF), který Michálek měl v ruce, totiž o možném podvodu mluví, jakkoli to Babiš odmítá. Zástupce Pirátů to řekl v rozhovoru pro Info.cz.

Žádost o vydání Andreje Babiše a předsedy poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka dorazila do Sněmovny v listopadu. Od té doby se situace nijak nepohnula, protože Babiš neustále dělá nějaké obstrukce. Myslí si to Pirát Jakub Michálek, který se kauzou jakožto člen mandátového a imunitního výboru zabývá.

Spis OLAFu podle něj uvádí stejné skutečnosti jako český policejní spis, tudíž není co řešit a je třeba zahájit vyšetřování. Až poté by bylo správné hlasovat o důvěře Babišově menšinové vládě. Plánovanou výpověď bývalého detektiva Jiřího Komárka, ke které nakonec nedojde, považuje Michálek jen za další obstrukce. Pokud je premiér nevinen, neměl by se vyšetřování bát.

Budou Piráti spolupracovat s ANO i bez Babiše? A co má současná vláda společného s érou pražského primátora Pavla Béma? O tom a dalším v rozhovoru:

sensadrak ( 17. ledna 2018 05:24 )

Dětské porno sledoval Zeman, sám se k tomu přiznal, blbec.

dobry-clovek ( 16. ledna 2018 16:23 )

Drahoš...opomenu že je pedofil,ale je to předevšim loutka a parodie na prezidenta a pokud se omylem či podvodem stane tento kreten prezidentem,bude to prezident vypatlanych hlav,vygumované omladiny co maji vyhuleny mozek a havloidních šašku z pražskych kavaren a zloděju ,ale předevšim to je a bude ŘITOLIZ EU a hermafroida Merkelové

chat ( 16. ledna 2018 13:07 )

Tak tak a ještě Feri, Kalouskova "nová košťata co dobře metou". Nu nadarmo se neříká "do roka a do dne", pak už je nebude brát nikdo vážně, což už se teď skoro děje i s Bartošem, šéfem Pirátů.

PETR_50 ( 16. ledna 2018 11:23 )

Do roka a do dne budou mít Piráti ve své straně v Parlamentu problémy a tak začne jejich parlamentní rozpad. ONI nemají vůbec na to,aby se zapojili do vládnutí ČR. Jejich mnohé názory(většina) jsou zcestné a neproduktivní!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa