Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opoziční smlouva č. 2? Kalousek: Babiš zoufale popírá pakt s SPD a KSČM, ale hlasují spolu

Autor: ula - 
3. prosince 2017
11:45

Jestli menšinová vláda Andreje Babiše dostane ve Sněmovně důvěru, bude to jedině s podporou KSČM a SPD, tvrdí předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek v rozhovoru pro deník Právo. Upozorňuje v něm i na to, že ANO sice vesele hlasuje spolu se zmíněnými stranami, za spolupráci s nimi se ale stydí.

Kalousek v rozhovoru řekl, že každá demokratická strana, která by šla do vlády s Andrejem Babišem, by mu dělala jen křoví pro nepřiznanou spolupráci s SPD a komunisty.

Podle něj je prezidentovi i Andreji Babišovi jedno, zda dostane vláda důvěru. Situaci srovnal s deset let starým pokusem Mirka Topolánka získat důvěru pro menšinový kabinet.

 „On (Topolánekjednoznačně vyloučil spolupráci s extremisty, tedy komunisty. Byla to čistě zkouška, zda sestaví, či nesestaví vládu s demokratickými subjekty. Pokud by se mu to nepovedlo, tak by byly předčasné volby a bylo by to ústavně čisté. Dnes Andrej Babiš nevylučuje spolupráci s extremisty, naopak z ANO slyšíme, že KSČM je demokratická strana a její podpora je vítána, naposledy to řekla paní profesorka Válková,“ uvedl Miroslav Kalousek v rozhovoru.

 „Pokud Babišova vláda důvěru získá, bude to s podporou komunistů a SPD,“ myslí si předseda poslaneckého klubu TOP 09 a dodává: „Otázkou potom bude, zda se k tomu ty tři strany přiznají, nebo dál budou tvrdit, že jsou opozice. To by byla opoziční smlouva číslo dva. Dnes je tu hlasovací blok 115 poslanců ANO, SPD a komunistů, ale vypadá to, že se za spolupráci stydí a zoufale ji popírají, i když spolu vesele hlasují.“

Speciál Prezidentské volby 2018 zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

hejhej ( 4. prosince 2017 17:16 )

voctor1: Ve stranách ODS, TOP09, KDUČSL, ČSSD a STAN je nejvíce bývalých komunistů, kteří po r.1989 "převlékli kabáty". Dnešní KSČM je více demokratická než výše jmenované.

marmat ( 4. prosince 2017 12:44 )

Vláda je bez falešných vůdců nemyslitelná - na TOHO i nejraději hraje samožer Kalousek - chytil to od něj SOBOTKA (naloženo už měl dílem od Špidly), Fiala, Stanjura, všechny "holky z ODS", dokonce i nemocný Bělobrádek ....Klid Babiše a ostatních členů ANO tak dostal vedle těchto primit.vů senzační rozměr

marmat ( 4. prosince 2017 12:38 )

Největším (a to bezkonkurenčně) zoufalcem bývalé i čerstvé Poslanecké sněmovny je přece absolutně bez diskuze sám Kalousek ....Škoda necelého % -mohl být klid.|

1pravda1 ( 3. prosince 2017 19:42 )

TY ŠMEJDE KALOUSKU, NAPŘ. JE HODNĚ LIDÍ, KTEŘÍ JEŠTĚ NEZAPOMNĚLI NA TVOJE SPROSTÉ SLOŽENKY !!! TOP 09 - 7 POSLANCŮ Z TOHO JEDEN CHLASTÁ V PRÁCI A DRUHÝ CHRÁPE V PRÁCI ZA PENÍZE DAŇOVÝCH POPLATNÍKŮ. JEDINÝ, KDO MILUJE KALOUSKA JE TOPOLÁNEK A TAKÉ HO VOLIL.

1pravda1 ( 3. prosince 2017 19:39 )

Kalousku, ty se modli, aby nebyly přepočítány hlasy ze zahraničí! Po náhlém výpadku sčítání, ti stoupla procenta neuvěřitelně!Nechápu voliče, kteří volili Kalouska s TOP09, a KDU - fuj! Kvůli vám se musíme na něho stále dívat a ještě ho poslouchat. Ani nevíte kde bydlí, s kým vlastně žije, je to škodná české politiky. Také se nedá dívat na Bělobrádka, Bartoška, Adamovou-Pekarovou, Farského a další Kalouskovy čípky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa