Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tečka ze nehodou policejního BMW se Zemanovým mužem: Nikdo nepochybil, tvrdí inspekce

Autor: ČTK - 
21. listopadu 2017
14:44

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) uzavřela vyšetřování květnové nehody policejního sportovního BMW i8 v Brně, při které se zranil zástupce vedoucího hradního protokolu Vladimír Kruliš. Nezjistila žádné protiprávní jednání. Řekla to v úterý mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Uvedla, že prověřování nehody bylo ukončeno. "Nebylo zjištěno podezření ze spáchání trestného činu ani jiného protiprávního jednání ze strany příslušníka Policie České republiky," uvedla mluvčí. Doplnila, že v tomto případě věc nelze vyřídit jinak, proto byla odložena.

Hybridní vůz za čtyři miliony korun policie převzala k testování v první polovině května, sloužil na silnicích v Jihomoravském kraji. Koncem května ale sjel do potoka v brněnských Chrlicích, řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Ve voze s ním jel zástupce šéfa hradního protokolu Kruliš. Oba se tehdy zranili.

Kruliš před nehodou s policií zajišťoval bezpečnost návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Jihomoravském kraji a při prezentaci policejní techniky podle prezidia projevil zájem o praktickou ukázku vozu.

Už v červnu policejní prezidium uvedlo, že přítomností Kruliše v policejním BMW nebyly porušeny právní předpisy. Mluvčí policejního prezidia Iveta Skupien tehdy řekla, že legislativní odbor policejního prezidia došel k závěru, že jízda civilní osoby je obecně možná v souladu s nařízením ministerstva vnitra, podle kterého "v dopravních prostředcích mohou být přepravováni jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů". Spektrum těchto úkolů je široké a policie při něm využívá prostředků represivního i preventivního charakteru, včetně prezentace techniky, doplnila mluvčí.

Policie na konci června dostala nové BMW k vyzkoušení, na konci října ho už ale vrátila. Vůz dosáhl smlouvou stanovený počet najetých kilometrů.

Video  Hradní protokolář Kruliš: Nabourané policejní BMW jsem neřídil, novináři jsou hyeny  - Blesk TV
Video se připravuje ...

villon ( 20. února 2018 17:40 )

Papalášství jako za komárů. Stejný vychcaný tlamy - Kruliš, Mynář, Nejedlý, Šlouf, Veleba, Čuba...

jetstream ( 21. listopadu 2017 16:01 )

na prikaz Emana : ono se to samo

moiaza ( 21. listopadu 2017 15:58 )

Přesně takový závěr očekávalo 10 milionů obyvatel ČR. Policejní mafie pracuje spolehlivě. Časy se mění, lidé nikoliv.

zaka ( 21. listopadu 2017 15:10 )

vyšetřování skončilo ,zapomeňte jako sicilská mafie.Není potřeba to trochu vymést.

agfor ( 21. listopadu 2017 15:03 )

To se dalo čekat, že gestapák za nic nemůže. Pojišťovna ty miliony zaplatí a bude se hojit na normálních občanech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa