Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kotlebovi poslanci kopli do islámu: Teď za „pedofilní dílo ďábla“ zaplatí

Marian Kotleba, šéf krajně pravicové strany Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko
Marian Kotleba, šéf krajně pravicové strany Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko  (Autor: ČTK)
Autor: bru/ČTK - 
6. dubna 2017
12:41

Slovenský parlament dnes odhlasoval pokutu shodně 1000 eur (27 000 Kč) dvěma poslancům krajně pravicové strany Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS). Je to trest za hanlivé výroky, které ve sněmovně pronesli na adresu islámu. Pokuta odpovídá zhruba polovině základního platu zákonodárců.

Poslanci LSNS Stanislav Mizík a Milan Mazurek čelili disciplinárnímu řízení za to, že se loni během jednání sněmovny vulgárně vyjadřovali kromě jiného i k islámu. Mizík označil islám za satansko-pedofilní dílo ďábla, Mazurek ho zase přirovnal k odpornému a nelidskému politickému systému.

Mladá Slovenka pomočila korán, i jí hrozí trest:

Video  Mladá Slovenka pomočila a spálila korán: Hrozí jí šest let.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Místo omluvy, ke které je dříve vybídl příslušný výbor slovenského parlamentu, oba poslanci v jednacím sálu sněmovny v únoru opět slovně útočili na islám.

LSNS pod vedením předsedy Banskobystrického kraje Mariana Kotleby překvapivě uspěla v loňských parlamentních volbách, ve kterých získala osm procent hlasů a ve 150členné sněmovně obsadila 14 křesel. Strana se netají sympatiemi k válečnému slovenskému státu, který byl spojencem nacistického Německa. LSNS se také vymezila vůči Romům a rovněž sbírá podpisy za vypsání referenda o vystoupení Slovenska z EU a NATO.

Video se připravuje ...
Další videa