Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Klause ml. zneužili. Jeho jménem chodil poslancům mail o „zelenější“ Šumavě

Autor: Václav Lang - 
23. února 2017
21:00

Poslancům ve středu přistál v e-mailových schránkách zvláštní dopis. Byl podepsaný Václavem Klausem mladším (ODS) a nepřímo lobboval za odmítnutí senátní verze novely zákona o národních parcích, která má dát více pravomocí do rukou šumavských obcí. Klaus ve skutečnosti s návrhem souhlasí a e-mail byl podvrh.

Václav Klaus mladší se v roztržce o národních parcích, zejména tom šumavském, staví na stranu odpůrců vládní podoby novely zákona. Úprava razí přísnější ochranu chráněných území. Naproti tomu senátní úprava chce dát víc pravomocí do rukou přilehlým obcím. Za tuto verzi se staví i prezident Miloš Zeman, jenž při úterním projednávání ve Sněmovně proklínal „zelené aktivisty“. Poslanci tehdy nestačili debatu posunout až k hlasování.

„Budoucí kolegové poslanci, nemám rád špínu“

Ve středu dorazil z adresy vaclav.klausml@atlas.cz poslancům a dalším politikům e-mail s článkem Hospodářských novin, v němž někdejší velitel tankové divize československé armády Zdeněk Zbytek souzní s názorem Miloše Zemana.

Jménem Klause, který se chce na podzim ucházet o poslanecký mandát, je k němu v dopise připsáno: „Budoucí kolegové poslanci, nemám rád špínu. Nemám rád přesně takové Timury, jako je Zdeněk Zbytek. Je dobré si článek přečíst před hlasováním o Šumavě. Přesně takovým zákon pomáhá.“

Brabec: Červík pochybnosti by hlodal

Klaus ml. se ale k výzvě nemá. „Ekologičtí aktivisté se neštítí ničeho. Nejenže kašlou na lidi žijící na Šumavě (takřka všichni obyvatelé proti zákonu), oni také podvádějí, zastrašují opoziční poslance a každého, kdo smýšlí jinak,“ komentoval věc na svém facebookovém profilu. „Zjistíme odesílatele. Kam vedou stopy tohoto podvodu?“ dodal s tím, že se případu bude věnovat s právníky.

„Kdo zná postoje Václava Klause k zákonu o národních parcích, musel hned vědět, že jde o falešnou zprávu. Některé iniciativy se asi inspirovaly dezinformačními praktikami. V internetové éře musíme s falešnými účty a zprávami bohužel počítat,“ komentoval to pro Blesk.cz předseda občanských demokratů Petr Fiala.

Ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO), který prosazuje sněmovní verzi návrhu, nechává záležitost klidným. „Různých podpůrných mailů přišly doslova stovky, takže opravdu nevím, zda mezi nimi byl i tento. Ale kdybych ho dostal, potěšilo by mne, že pan Václav Klaus mladší změnil názor ve prospěch přírody,“ uvedl pro Blesk.cz. „Ale upřímně řečeno, červík pochybnosti by ve mně hlodal,“ doplnil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lunatic ( 24. února 2017 02:57 )

Možná? pouze využili ;slovo zneužili totiž má sexuální podtext ... a to by musela být opravdu hodně velká tma ... i když jsem si v první fázi myslel,že mu taky jen utekla manželka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa