Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Schapiro se vrátí k právničině. Těší se na tričko a neholenou tvář

Autor: Václav Lang - 
21. ledna 2017
08:00

Andrew Schapiro v pátek skončil ve funkci amerického velvyslance a vycestoval z Česka. Několik následujících dní stráví s rodinou na dovolené po Evropě, pak se vrátí do rodného Chicaga. S největší pravděpodobností bude pokračovat v kariéře právníka, které se věnoval, než ho jeho někdejší spolužák z Harvardu Barack Obama jmenoval ambasadorem.

„Nejvíc se těším, až si zase rychle a jednoduše přečtu všechny nápisy nebo novinové titulky. To bude pěkné. A další dobrá věc je, že zase budu soukromý občan, budu moct jít ven do obchodu, koupit třeba zubní pastu a nedělat si starosti, že mám na sobě tričko a jsem neoholený, nebudu mít s sebou nikoho z ochranky,“ řekl Schapiro v rozhovoru pro Blesk.cz, který vznikal ve středu.

Video  Co bude dělat Schapiro po odchodu z funkce velvyslance?  - Václav Lang, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

O dva dny později skončil po dvou a půl letech ve funkci amerického velvyslance v Praze. Podle zvyklosti musel ještě týž den vycestovat ze země – i kdyby to mělo být jen na otočku.

Schapiro se ale rozhodl napřed strávit několik dní s rodinou na dovolené v některé z evropských zemí. Pak se sám vrátí do Spojených států, zatímco jeho žena zůstane v Česku s dětmi, aby dokončily letošní školní rok. Bývalý velvyslanec za nimi bude občas „velmi nenápadně“ dojíždět. Jak řekl v rozhovoru pro Blesk.cz už loni, bývalý velvyslanec by se měl po skončení ve funkci na nějakou dobu stáhnout.

S největší pravděpodobností se usadí zpátky v Chicagu a vrátí se k právničině. Ve hře je ale i politické angažmá. Bývalý velvyslanec nevyloučil ani to, že by jednou pokračoval jako diplomat.

„Než jsem sem přišel, byl jsem právník, ale zapojoval jsem se do politiky a veřejných záležitostí. Budu v tom pokračovat a možná, když ta příležitost nastane, se do politického a veřejného života zapojím víc napřímo,“ řekl.

Podívejte se, jak probíhal rozhovor s Andrew Schapirem:

joudajoudovy ( 23. ledna 2017 08:19 )

oooooo, ono to bude pracovat.......? zrejme se ujme klientu, kterym bude zruseno bezplatne zdravotnictvi, takze prace bez fufne bude dost. ale kazdy ana-lni pokrytec se opet prizpusobi a se svou elastickou pateri bude zpivat odpovidajici pisnicku, aby si vymazal cerny puntik.

nezadat1 ( 21. ledna 2017 09:43 )

V Pražské kavárně těžký smutek blbů a idiotů.

steelheart ( 21. ledna 2017 09:29 )

hlavně ať už je pryč a neškodí tady!!! bylo to nehorázný

mart33 ( 21. ledna 2017 08:48 )

Chicago - Shapirův multikulturní ráj. Na tom samém pracoval Shapiro po celou dobu co byl tady. Aby sem dostal co nejvíc vraždících černochů. At least 39 people have been shot across Chicago over the Martin Luther King Jr. Day holiday weekend, leaving 10 dead.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa