Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Klaus s Trumpem předvedl veletoč? Nejdřív mluvil o zoufalství, teď ho oslavuje

Autor: sou, ČTK - 
10. listopadu 2016
22:50

Hovořil o něm jako o symbolu zoufalství, pak si na jeho výhru připíjel meruňkovicí. Exprezident Václav Klaus změnil na nastupujícího vládce USA Donalda Trumpa od jara diametrálně názor, baví se teď internet. Lidé vycházejí ze záznamu České televize z letošního března, kde Klaus použil slova o zoufalství. A z aktuálního vyjádření, podle kterého v USA vyhráli zdravý rozum používající lidé. Mluvčí Klausova institutu Petr Macinka se nicméně snaží kritiky přesvědčit, že je to celé trochu jinak.

„Americké prezidentské volby vyhráli normální, obyčejní, zdravý rozum používající lidé. Vyhráli nad politickými elitami, vyhráli nad politickým establishmentem, vyhráli nad manipulací jednotné mediální fronty, vyhráli nad nejvlivnějšími a nejmocnějšími zájmovými skupinami,“ uvedl Institut Václava Klause po oznámení výsledků amerických voleb.

Poražen byl podle něj svět politické korektnosti a přetvářky, ale i řady lidí v Česku. „Byl poražen už čtvrt století dominující politický směr, který má v různých zemích světa různé názvy a představitele, u nás jim říkáme havlisté,“ dodal Klausův institut.

Klaus: Trump jako zoufalství republikánů

Jen před osmi měsíci přitom Klaus měl o republikánském kandidátovi na post hlavy Spojených států amerických uvést úplný opak. Donald Trump symbolizuje naprosté zoufalství a beznaděj republikánské strany USA, což předvedla už v řadě prezidentských voleb a tohle je úplně ten symbolický výraz toho,“ uvedl podle České televize na jaře bývalý český prezident.

Video s tímto rozhovorem ČT umístila i na svůj profil na sociální síti, kde ho začali okamžitě lidé komentovat. „Klaus se Zemanem už fakt senilněj nebo jsou úplně hloupí a neuvědomují si , že v této době je všechno zaznamenáno,“ uvedl například na změnu názorů uživatel podepsaný jako Kamil. „Klaus trpí zoufalstvím a beznadějí, že už není na výsluní tak jako kdysi a jeho Livia to má stejné,“ míní další, který vystupuje jako George.

Bývalého prezidenta hájí Institut Václava Klause

Za bývalého prezidenta se postavil mluvčí jeho institutu Petr Macinka. „Všem českým posměváčkům, kteří včera celý den oplakávali neúspěch Hillary, ale dnes jim svitla naděje kudy ven ze své frustrace: kopnout si do Václava Klause prostřednictvím manipulativní interpretace kratičkého výstřihu z rozhovoru, který poskytl České televizi dne 4. 3. 2016. Poslechněte si několik dalších vteřin z tohoto stejného rozhovoru, v němž VK „opovržlivě“ hovoří o Donaldu Trumpovi, a posuďte sami, do jaké míry měl změnit názor a do jaké míry jde o pouhou žlučovitost našich pravdoláskařů, jimž se včera definitivně zhroutil jejich vysněný svět (postavený na přetvářce, nenávisti a pokrytectví),“ zmínil.

Macinka uveřejnil několik dalších vteřin z tohoto rozhovoru, v němž Klaus hovoří o Donaldu Trumpovi. Jedná se ale pouze o audio nahrávku.

Václav Klaus o Donaldu Trumpovi mluvil i ve Studiu Blesk. Podívejte se:

Video  Václav Klaus a jeho kravata  - Blesk TV
Video se připravuje ...

PREZIDENTSKÉ VOLBY V USA 2016 NA BLESK.CZ ZDE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

havran2 ( 11. listopadu 2016 09:07 )

KLAUS O TOM JEŠTĚ NAPÍŠE KNIHU JAKO KAMPF ! ! !

petr11 ( 11. listopadu 2016 06:54 )

.... jsem zvědavej, až bude Američanům radit...a napíše o tom knihu

a-rak ( 11. listopadu 2016 05:53 )

Prognosťák opět peče pospolu

gorilka ( 11. listopadu 2016 00:21 )

Kdo to je Klaus??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa