Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Manžel Jermanové doplatil na syna (6) alimenty. Dlužil přes 80 tisíc

Autor: Václav Lang - 
19. října 2016
05:00

Letošní Vánoce budou mít Linda B. a její šestiletý syn nejspíš o něco bohatší. Matka dítěte z Benešovska, jehož otcem je manžel místopředsedkyně Sněmovny Jaroslavy Pokorné Jermanové (46, ANO), se dočkala dlužných alimentů. Letitý problém obratem zmizel poté, co se o věc začal zajímat Blesk.cz. Linda B. tak od Jakuba Pokorného (30) získala podle svých slov 80 tisíc korun. Budoucí středočeská hejtmanka Jermanová tvrdí, že manžel ani ona nevěděli o tom, že je na něj vypsána exekuce.

Jermanová nevěděla dokonce ani o tom, že její manžel Jakub Pokorný má šestileté nemanželské dítě. Když ji ale Blesk.cz minulý týden konfrontoval s dluhem, který po Pokorném vymáhá exekutor, okamžitě zjednala nápravu.

To potvrdila i matka dítěte, Linda B., která si nepřála uvést své celé jméno, redakce je ale zná. „Exekuci zaplatili. Bylo to dohromady asi 80 tisíc. Volala jsem na exekuční, tam mi řekli, že celkový dluh je vyrovnaný,“ uvedla.

Výpis z Centrální evidence exekucí před splacením dluhů Výpis z Centrální evidence exekucí před splacením dluhů | Blesk/Repro Centrální evidence exekucí

Jermanová minulý týden tvrdila, že její manžel výživné platí a o exekuci nevěděl. „V tuhle chvíli můžu říct, že za tu dobu, co je se mnou, tak pravidelně každý měsíc ty částky platí a bude tomu tak i nadále,“ prohlásila s tím, že nevěděli o částce, kterou po Pokorném chce exekutor. „Závazky, které měly být uhrazeny, jsou uhrazeny. Teprve teď jsme se aktivně dostali k tomu, že tam někde nějaký závazek je. My jsme o tom nevěděli,“ zmínila.

Svatba Jaroslavy Jermanové a Jakuba Pokorného na Konopišti (18. 6. 2016) Svatba Jaroslavy Jermanové a Jakuba Pokorného na Konopišti (18. 6. 2016) | Foto Blesk - Robert Klejch

Chlapec se narodil v roce 2010 a brzy poté jej do péče dostala matka. Pokorný se k němu nehlásil. Podle soudního rozhodnutí z roku 2011, kdy se matka domáhala alimentů, „s tímto návrhem nesouhlasil s tím, že se necítí být otcem, nevěděl, jestli matka neměla jinou známost v rozhodném období“.

Soud nicméně na základě znaleckého posudku – testu otcovství – označil Pokorného za otce a uložil mu na syna platit měsíčně 1900 korun. A to i zpětně, takže měl doplatit 32 300 korun a příspěvek na výbavičku 12 500 korun.

eremita ( 19. října 2016 22:46 )

Tak milovaný se nesvěřil ani s nemanželským synem? Sebevědomá hejtmanka je asi silně krátkozraká. Padesátka na dohled, ale to už by mohla mít i víc rozumu. Ale co, buď ho zkrotí, nebo si pobrečí a život půjde dál. Charakter si za prachy nekoupí nikdo...

defakto ( 19. října 2016 22:23 )

... Jermanová je bud tak naivní , nebo úplně blbá ! Vychcaný kaderník ted bude ovládat hejtmanku , pokud bude platit jeho závazky tak snad to bude chvíli klapat. Jermanová bude co nevidět v přechodu a její manžílek na vrcholu svých sil , ten si ještě užije spousty mladých kočiček .

ivoadler ( 19. října 2016 15:04 )

Jarko, kam jsi dala voči? Copak ti nedošlo, že si bereš hochštaplera? Vidím ho jenom na fotce a doslova to z něj čiší. Má podobně vemlouvavej výraz jako Herman z KDU.

krutasbimbo ( 19. října 2016 13:42 )

Skáčou kolem ní jako kdysi kolem Píp a Biomasy, hvězda brzy zanikne

krutasbimbo ( 19. října 2016 13:40 )

Takovým sňatkem se dost poškodila a myslím si o ní své, škoda. Umaštěnej kadeřník co lže a vona to bude teď s ním vokecávat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa