Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

TOP 09 se ve středních Čechách dál drolí. Stranu asi opustí 3 zastupitelé

Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek
Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek  (Autor: ČTK)
Autor: bru/ČTK - 
14. října 2016
12:56

Tři z pěti středočeských zastupitelů zvolených za TOP trvají na koalici s ANO, STAN a ODS. Nebudou ale dál jednat jménem TOP 09, řekli v pátek zastupitelé Daniel Marek a Milan Schweigstill. Třetí členkou klubu TOP 09, která podporuje rodící se krajskou koalici ANO, STAN, ODS a části TOP 09, je Michaela Vojtová. Naopak lídr Petr Tiso a dvojka na kandidátce Jan Jakob se dalších vyjednávání neúčastní a jejich postup schvaluje krajský výbor TOP 09.

„Budeme jednat jménem většiny zvolených zastupitelů, ne jménem TOP 09,“ uvedl Marek, podle nějž byli všichni tři zastupitelé celou noc v kontaktu a v pátek dopoledne se sešli a potvrdili si svá stanoviska.

Krajský výbor středočeské TOP 09 ve čtvrtek večer podpořil lídra Petra Tisa, který ukončil jednání o koalici v kraji. Předsedkyně krajské buňky Helena Langšádlová uvedla, že budou Marka kontaktovat a že věří, že bude usnesení krajského výboru respektovat.

My jsme se v té trojce dohodli, že naše názory zůstávají konstantní v tom smyslu, že budeme hledat podporu pro tuhle koalici, protože nám připadá, že je špatně, aby TOP 09 v pravostředové vládě nebyla. Ale respektujeme to usnesení (krajského výboru TOP 09) v tom smyslu, že nemáme pravomoc jednat jménem TOP 09,“ řekl Schweigstill. Připustil, že se s Markem a Vojtovou možná stanou nezařazenými zastupiteli. „Je to i pravděpodobné, konkrétní formu vám ale ještě říct nedokážu,“ dodal.

Případná koalice ANO, STAN, ODS a tří zastupitelů za TOP 09 by měla v pětašedesátičlenném zastupitelstvu 44 křesel. ANO má 16 mandátů a STAN o jeden méně. ČSSD získala 11 křesel, ODS deset, komunisté osm a TOP 09 pět.

buban ( 14. října 2016 16:00 )

On se neotírá, on jest otírán. Při tom, co mu běžně koluje v žíle, dá se s úspěchem pochybovat, že by se na své vlastní čelo trefil.

buban ( 14. října 2016 15:40 )

Proč Kaldu otírají nějakým trapným kapesníčkem a ne zrovna cihlou či traverzou? Třeba by se mu pak rožlo...i když - jemu asi už nee.

michalfiser ( 14. října 2016 15:21 )

 Proč nemá ten i.d..i.o..t zase v ruxe vlajku Tibetu? Nebo tu už zase nepotřebuje?

agfor ( 14. října 2016 15:18 )

K lizu se dostali, tak proč dál setrvávat v minipartaji, která to už má spočítané, díky Kalouskovi.

fouk.si ( 14. října 2016 15:09 )

Díky tomu mrzákovi TOPka upadá a ten ha.jzl se stejně nacpe do jiné strany a bude opravovat vzduch. Celá TOPka ať zmizí z povrchu zemského i s tím šmejdem škaredým.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa