Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrozil poslanci s pistolí u hlavy. Policie muže obvinila, může sedět až tři roky

Poslanec Pavel Valenta měl zbraň u hlavy.
Poslanec Pavel Valenta měl zbraň u hlavy.  (Autor: ČTK/Profimedia/Blesk.cz)
Autor: ČTK, kal - 
5. září 2016
18:15

Z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví obvinili plzeňští policisté šestačtyřicetiletého muže, který v sobotu v Plzni vyhrožoval s plynovou pistolí v ruce poslanci KSČM Pavlu Valentovi. Muž se v neděli sám přihlásil na policii. Podle trestního zákoníku je sazba za nebezpečné vyhrožování se zbraní v ruce až tři roky natvrdo.

Útočník při výslechu uvedl, že svoje jednání dopředu neplánoval a že nijak nesouviselo s Valentovým zaměstnáním. Zmínila to policejní mluvčí Martina Korandová, muž je stíhán na svobodě. Helena Grofová z mediálního úseku KSČM v neděli řekla, že důvodem napadení byla nenávist k politickému přesvědčení poslance a jeho politická angažovanost.

Incident se odehrál v sobotu večer v restauraci na Sokolovské ulici. „Jeden z hostů uvnitř začal vyhrožovat jinému padesátiletému muži zastřelením a v ruce držel plynovou pistoli. Po vyslovení výhrůžek bez jakéhokoliv fyzického napadení či jiného jednání odešel z restaurace,“ popsala policejní mluvčí. Nikdo nebyl zraněn.

Policisté po muži se zbraní začali pátrat, když to zjistil, přišel druhý den sám na oddělení a předal policistům svou plynovou pistoli.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa