Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ministryně Valachová zkolabovala. Záchranku pronásledovalo auto s majáčkem

Autor: kal - 
7. června 2016
20:15

Šéfka rezortu školství Kateřina Valachová (ČSSD) zkolabovala a záchranka ji odvezla do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Důvodem bylo celkové vyčerpání organismu, uvedla na Facebooku sama ministryně s tím, že se vše odehrálo 25. května. Přiznala také, že záchranku do Ústřední vojenské nemocnice v Praze doprovázelo ministerské auto s majáčkem, ve kterém seděla ředitelka její kanceláře. Valachová to označila za chybu, ale lidsky pochopitelnou.

„Vážení přátelé, vzhledem k tomu, že tiskové oddělení v posledních několika dnech neustále odpovídá na dotazy novinářů ohledně mého programu 25. 5., informuji vás touto cestou, abych předešla případnému zkreslování informací v médiích,“ uvedla Valachová na Facebooku.

„V pozdních odpoledních hodinách toho dne jsem byla hospitalizována v Ústřední vojenské nemocnici, důvodem bylo celkové vyčerpání. V této souvislosti došlo k pochybení mé ředitelky kanceláře – v době převozu záchrannou zdravotní službou z lidských důvodů následovala sanitku v ministerském voze za použití výstražných světel,“ připojila ministryně.

Pochybení předala Valachová k prošetření státnímu tajemníkovi ministerstva školství. „Je mi líto, že z důvodu strachu o mé zdraví moji spolupracovníci pochybili,“ zmínila.

Valachová bojuje o miliardy navíc pro kapitolu školství ve státním rozpočtu, aby učitelé dostali přidáno 10 procent k platu. Zároveň čelí kritice například v otázce zavádění inkluze ve školství. Mezi její kritiky patří například prezident Miloš Zeman, ale také většina sněmovní opozice. Právě Zeman pro Blesk řekl, že Valachové dává v rezortu ještě rok – tedy čas do parlamentních voleb.

V čele ministerstva školství je Kateřina Valachová od června 2015, vystřídala tu Marcela Chládka (ČSSD). Chládek se poroučel poté, co se v médiích objevila série informací o jeho nevybíravém chování vůči ženám.

salto ( 10. června 2016 12:01 )

Mozkový závity? Oba dva?

moiaza ( 8. června 2016 11:45 )

 Já myslel že ministrině Valachová nemá mozek. A ona ještě nějakou část mozku má. Jinak by ji nemohla postihnout slabost.

defakto ( 8. června 2016 10:01 )

... zkolabovala z důvodu celkového vyčerpání ? ... proboha co jí mohlo vyčerpat , snad jenom ty lži které rozšiřuje kolem sebe o inkluzi ! ... jinak žádná škoda by to nebyla !

1pepan ( 8. června 2016 10:00 )

Dejte rok nemocenskou a je inkluze vyřešená.

Vedmice ( 7. června 2016 23:07 )

 Zastiraci manevr. Prusvih na vsech frontach,inkluze,vysoke skoly- nedostatek financi pres miliardu,ucitele nedostanou pridano,jak se slibilo.prijeti nesmyslu,ktere odporuji uceni J.A. Komenskeho. Je cas preprahat,vazeni.situace je vazna....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa