Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klausová žije na večírcích: Ochránce si hýčká, ale stránky ambasády zanedbává

Autor: Milan Kolář - 
7. června 2016
11:33

Když zámek obroste růžovými keři, obvykle to znamená, že princezna upadla do hlubokého spánku… Když Velvyslanectví ČR v Bratislavě za půl roku umístí na své stránky jen dva příspěvky, znamená to, že ambasadorka Livia Klausová (72) prožívá jinou pohádku. A do role bdělého prince obsadila svého tělesného strážce.

Někdejší první dáma ostatně měla pro bodyguardy vždycky slabost. Jeden ji jistil při plavání v moři, jiný držel za ručku při nejistém kroku a další i se zbraní pomáhal uklízet zahrádku. I teď, při své slovenské misi, se Livia Klausová v nepřítomnosti manžela spoléhá na silné paže ochránce. A že neměknou, se občas přesvědčí pohmatem…

Jak zjistil Blesk, urostlý muž v brýlích doprovází velvyslankyni ČR na všechny možné společenské akce. Odveze, poskytne rámě, odebere květiny. Podobným příležitostem se paní Livia věnuje zřetelně častěji než aktivitě na internetových stránkách svého zastupitelského úřadu. Za letošek jsou tu pouhé dva odkazy – z února!

Ve srovnání s ambasádami v jiných zemích působí ta bratislavská opravdu jako zakletá. Například kolegové Klausové ve Varšavě informují od ledna o 16 různých akcích, počínaje přednáškami přes setkání krajanských komunit, společné jednání české a polské vlády po různé kulturní počiny. Velvyslanectví v Německu takových záznamů má 17 a to v Rakousku rovnou 74!

„Víte, já jsem tady teprve čtyři měsíce, takže úplně netuším, proč ten stav je takový, jaký je. Ale nechám tady vzkaz, že jste volal a na problém nás upozornil. Víc vám k tomu teď ale, bohužel, říct nemohu. Promiňte…,“ sdělila Blesku Dana Rákosová ze sekretariátu velvyslanectví v Bratislavě.

djaba ( 7. června 2016 13:54 )

 A co by měla vymýšlet za akce ? Na Slovensku je velvyslanec v pozici projevu úcty Česka ke Slovensku .I po rozdělení jsou Slováci naši nejbližší a ti jedinní, na které se můžeme spolehnout a naopak .

zada ( 7. června 2016 13:36 )

Přesně tak, přejme jí to, a´t se ten její promiskuitní Klaus kousne do jazyka!!!! Vždyť ji dělal jen ostudu!!!!!

y1xcvbnm ( 7. června 2016 12:31 )

bože , přejte jí to . celý život žila vedle samolibého dědka , tak si trochu užije za peníze všech.

drobenakulata ( 7. června 2016 12:28 )

Taky ji pravidlne provrtava venusi co si budeme povidat

avion ( 7. června 2016 11:58 )

To tam asi dosadili tu pravou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa