Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Langer přišel k soudu jako „vousáč“. A část jeho věcí dostane policie

Autor: ČTK, kal - 
18. května 2016
10:29

Ostravský soud vydal policii část věcí a dokumentů zabavených policií v bytě a kanceláři bývalého ministra vnitra a nyní advokáta Ivana Langera (ODS). Někdejší prominent ODS přišel k soudu osobně v doprovodu svého advokáta Tomáše Sokola. Langer přitom překvapil svojí vizáží. Podobně jako před ním expremiér Petr Nečas a exministr Alexandr Vondra (oba ODS), také on vyměnil hladkou tvář za strniště.

Trojici spojuje kromě vousů a politické minulosti také současné angažmá na vysoké škole Cevro Institut. Langerovi patří, Nečas s Vondrou tam učí.

Dokumenty a počítač kriminalisté zabavili při domovních prohlídkách na začátku takzvané olomoucké korupční kauzy. Langerovy dokumenty ale podle advokátní komory souvisejí s výkonem jeho advokátní praxe, komora je proto odmítla kriminalistům vydat.

Langer nepatří mezi čtyři obviněné v olomoucké kauze. Policie loni v říjnu při prohlídkách u Langra v bytě za přítomnosti dvou zástupců advokátní komory zajistila některé písemnosti, které souvisejí s jeho advokátní činností. Zástupci advokátní komory na místě odmítli vydat souhlas s jejich zabavením. Podle stanoviska Nejvyššího soudu se totiž nově za místo pro výkon advokacie považuje i advokátův byt, nasvědčují-li tomu důvodné okolnosti.

V olomoucké kauze, kterou policie vyšetřuje pod označením Vidkun, byli z trestných činů zneužití pravomoci úřední osoby, přijetí úplatku či z podplácení obviněni hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (ČSSD), bývalý šéf odboru krajské hospodářské kriminality Radek Petrůj, někdejší náměstek ředitele olomouckého krajského policejního ředitelství Karel Kadlec a podnikatel Ivan Kyselý, který je Langrovým přítelem.

malavelka ( 18. května 2016 14:28 )

Někdz je ČAK příliš hodná. Napříkl. v kauze Petra Kočího, který dostal pokutu 100 000 Kč namísto původní zákazu činnsoti v trvání jednoho roku. Pro advokáta není 100 000 Kč nějak moc peněz, za rok si vydělá více. Odvolávat se mohou advokáti mnohiokrát, ne jako občan pouze jednou, i to je asi špatně. Neměli by tady existovattéměř jaksi beztrestní jedinci a beztrestné instituce. Čím dále více se vzájemně varují a prokázat něco se nedaří. Je to asi v rukou Parlamentu, jaké zákony navhne upravit, jaké zákony schválí a taková bude i budoucnost našich dětí.Je směšné si myslet, že když něco namamoním a "zaopatřím snad tak například dceru nebo syna, tak budou za vodou.

zkzkz ( 18. května 2016 14:19 )

joudajoudovy ( 18. května 2016 13:48 )

sokol, dabluv advokat, opet zasahuje... ucitel haji sveho chlebodarce.

ruprecht286 ( 18. května 2016 13:07 )

Pokud někoho obhajuje Tomáš Sokol, je to již měřítkem pro TOP grázlovitost klienta. Pokud hoši na někoho nevytáhnou uchované kompro z dob, co byli ministry vnitra, může se policii, státnímu zástupci i soudu povést dostat Langra konečně do tepláků...?! Byl by to povzbudivý dárek všem občanům Česka.

alusinek ( 18. května 2016 12:54 )

Sokol obhajuje všechny tyto gaunery kteří tak snadno přišli k penězům,ten si od nich pak nahrabe.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa