Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Babiš vzkázal svým poslancům: Čapí hnízdo vysvětlím, podpořte schůzi

Autor: ČTK, tmp - 
18. března 2016
20:09

Ministr financí Andrej Babiš doporučí poslancům svého hnutí ANO, aby podpořili program mimořádného jednání sněmovny ke kauze Čapí hnízdo. Vicepremiér to v pátek řekl jak České televizi, tak televizi Prima. Mimořádná schůze proběhne ve středu 23. března a Babiš by zde měl zveřejnit majitele Čapího hnízda v době, kdy společnost žádala o evropské dotace.

„Nemám s tím problém a já budu doporučovat kolegům, aby hnutí tu schůzi podpořilo,“ prohlásil v pátek Babiš. Ještě ve čtvrtek přitom kritizoval koaliční lidovce právě za to, že chtějí vyslovit souhlas s programem mimořádné schůze Poslanecké sněmovny k Čapímu hnízdu.

Druhý koaliční partner Babišova hnutí ANO, sociální demokraté, s podporou schůze dosud váhali. V pátek večer o věci jednalo předsednictvo ČSSD, které nakonec doporučilo poslancům podpořit program mimořádné schůze ke kauze Čapí hnízdo. Podle čtvrtečního vyjádření premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) musí Babiš problémy kolem kauzy Čapího hnízda srozumitelně vysvětlit a řešit, nesmí je bagatelizovat.

K Čapímu hnízdu se premiér vyjádřil i v pořadu Máte slovo, pane premiére:

Video Sobotka: Doufám, že vyšetřování Babiše a Čapího hnízda bude důsledné. - Blesk TV
Video se připravuje ...

Farma Čapí hnízdo patřila do přelomu let 2007 a 2008 do Babišova koncernu Agrofert. Poté změnila formu vlastnictví, a nebylo tak možné dohledat její majitele. Díky tomu společnost dosáhla na evropskou dotaci přes 50 milionů korun, kterou by firma z rozsáhlého koncernu Agrofert dostat nemohla.

Video Babiš pozval Zemana na Čapí hnízdo, nalákal ho na klokana. - Blesk TV
Video se připravuje ...

Po několika letech, kdy dodržovala dotační podmínku, se společnost vrátila zpět mezi firmy Babišova koncernu. Někteří opoziční politici tento postup vnímají jako dotační podvod, a svolali proto mimořádnou schůzi.

 

meverickx ( 19. března 2016 11:01 )

Jedno je jisté ,, Kdo ma svedomi cisté nepotrebuje dva mesice aby neco uspokojive vysvetlil.,,.

moiaza ( 19. března 2016 08:09 )

 Nevím proč, ale Babiš mi silně připomíná Kramného. Někdy mám pocit, že Babiš ani netuší, kde se čapí hnízdo nachází. A dotace 50 milonů nebyla z EU, ale 50 milionů vyhrál na stírací losy. V podstatě "kradl" jen on. Ostatní členové vlády a hlavně Kalousek, jsou křišťálově čistí. Lidovci jen přihlížejí a jsou z toho paf. Najednou nevědí, na kterou stranu se přiklonit. Kdyby jen trošku tušili, kdo volby vyhraje a u koho pak budou tančit svatební taneček. S naší vladou je docela legrace. Jako malí kluci na pískovišti. Ale konec bude dobrý. Bureš (Babiš) nakoupí koblížky, obdaří obyvatele tímto koblížkem a spokojený národ mu pak dá hlas.

aaobcanka ( 19. března 2016 00:18 )

Daniel Srdce, Březová a my Na tom, že se ČSSD+KDU spojí s pravicí proti Babišovi http://www.novinky.cz/diskuse?id=437343&articleId=/domaci/398098-cssd-ostre-proti-babisovi-pod pori-mimoradnou-schuzi-i-omezeni-stretu-zajmu.html&sectionId=8&page=1#c14949845, Babiš neprodělá, jeho voliči ho s tím jak přišel k majetku volili, spíš naopak! Nerozhodní vidí kam až tradiční strany pro své koryto jsou schopní zajít. A to si jen Babiš dovolil říci, že je pro zákon o prokazování majetku. Najednou voliči vidí spojení KDU, TOP, ODS a ČSSD jako by základní ideologické rozdělení šlo lehce stranou. Tak jen pánové z ČSSD+KDU+ODS+TOP pokračujte v tomto směru, už dlouho jsem se tak nepobavil

1pravda1 ( 18. března 2016 23:54 )

Tak to tu nebylo ani za Nečase, aby koalice hlasovala s opozicí proti vlastnímu místopředsedovi! Sobotka je naprosto neschopný, on je premiér a má vládu držet a říct, to co říkal původně, žádná schůze ale nejdříve se počká na vyšetřující orgány a on hlasuje s TOP a ODS!!!!! ti dokonce přiznali, že když se premiér zbaví Babiše tak podpoří menšinovou vládu ČSSD a KDU ovšem za podmínek, které si nadiktují ODS a TOP. To chcete? Takže Kalousek bude zase zběsile ječet ve sněmovně a premiér ho bude plácat po zádech. A tak se kvůli falešnému Sobotkovi rozpadne vláda a ODS a TOP můžou slavit i s KDU, té je jedno s kým je ve vládě.

prycsvladou ( 18. března 2016 20:53 )

ZASE MUZETE STAT NA KOBLIJY VY PITOMCI CO JSTE VOLILI TOHO PODVODNIKA BURESEMJE TO HNUS TAHLE ZKORUMPOVANA A ZLODEJKA TEME

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa